Έσκασε η «φούσκα» Τραμπ…

Έτσι την πάτησε: Το λάθος τεστ που έκαψε τον Ντόναλντ Τραμπ

«Μπαστούνια» για τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ

Κορυφώνεται το νέο πολιτικό… δράμα στις ΗΠΑ με πρωταγωνιστή για ακόμα μία φορά τον τέως πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Η τύχη του Τραμπ θα κριθεί την ερχόμενη Τρίτη όπου θα αποφασιστεί αν θα τεθεί υπό κράτηση. Στον τέως πρόεδρο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη με την κατηγορία ότι δωροδόκησε με 130.000 δολάρια την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς προκειμένου να εξαγοράσει τη σιωπή της για την ερωτική τους σχέση.

Ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος και υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για την κάλπη του 2024 έχει αρνηθεί τις κατηγορίες, ενώ στην πρώτη του αντίδραση μίλησε για κυνήγι μαγισσών και πολιτική δίωξη. Κατηγορεί, άλλωστε, ευθέως τον εισαγγελέα που ήταν επιβλέπων της έρευνας, Άλβιν Μπραγκ, ο οποίος ανήκει στους Δημοκρατικούς.


Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μία πρωτοφανή διαδικασία στην αμερικανική πολιτική σκηνή αφού ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που βρίσκεται κατηγορούμενος και τυπικά δεν υπάρχει ξεκάθαρος οδικός χάρτης για τη διαδικασία σύλληψής του.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, το, πρωτοφανές στα χρονικά, σενάριο προβλέπει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα παραδοθεί την Τρίτη στις αρχές, όπου θα του πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα, θα τον φωτογραφήσουν και θα ολοκληρώσουν και τυπικά τη σύλληψή του.

Ο δικηγόρος του 76χρονου πολιτικού, Τζο Τακοπίνα, δήλωσε ότι οι συνήγοροι υπεράσπισής του έφτασαν σε συμφωνία με τις εισαγγελικές αρχές και οι αστυνομικοί δεν θα περάσουν χειροπέδες στον Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν ξέρω πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Δεν υπάρχει κάποιο εγχειρίδιο να διαβάσουμε πώς απαγγέλεις κατηγορίες ενάντια σε έναν πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής σε ποινικό δικαστήριο», τόνισε ο δικηγόρος, υπογραμμίζοντας ότι ο Τραμπ και η ομάδα υπεράσπισής του έμειναν έκπληκτοι όταν άκουσαν την είδηση της άσκησης ποινικής δίωξης. «Στην αρχή ήμασταν όλοι σοκαρισμένοι. Δεν πιστεύαμε ότι στην πραγματικότητα θα χρειαζόταν να περάσουμε από αυτό γιατί δεν υπάρχει κανένα έγκλημα σε αυτή την περίπτωση».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.