Αν λέει αλήθεια η τελευταία δημοσκόπηση, την «κάτσαμε»… 

Πού θα κάνουν Πάσχα οι πολιτικοί αρχηγοί

Δύσκολα τα πράγματα μετά την προκήρυξη εκλογών 

Διαφορά της τάξης του 4,7% -στην εκτίμηση ψήφου – ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis (όπου το μεγάλο ερώτημα είναι ένα και μόνο ένα…), για το MEGA, η πρώτη που δημοσιοποιείται έπειτα από την ανακοίνωσης της ημερομηνίας των εκλογών.

Παράλληλα στο ερώτημα «ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός» ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει να αυξάνει το προβάδισμά του σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 26,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό 21,5%, το ΠΑΣΟΚ 9,4%, και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,7%, η Ελληνική Λύση με 4,2%, το ΜέΡΑ 25 με 3,9% και οι Έλληνες (κόμμα Κασιδιάρη) με 3,8%.


Το κυβερνών κόμμα και η Αξιωματική Αντιπολίτευση, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, δεν καταφέρνουν να συγκεντρώσουν ούτε 30% τη στιγμή που στη Βουλή φαίνεται πως μπαίνει το ΜέΡΑ25 και το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη. Ουσιαστικά στη Βουλή σύμφωνα με τη δημοσκόπηση μπαίνουν 7 κόμματα και η αυτοδυναμία είναι ένα σενάριο που απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο.

Παίρνοντας ως δεδομένο την τελευταία δημοσκόπηση, φαίνεται πως δεν θα υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση αφού η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μακριά από το 40% που απαιτείται σε τέτοια Βουλή για να υπάρξει κυβέρνηση. Οπότε δεν αποκλείεται να υπάρξει και τρίτη Κυριακή των εκλογών!

Υπέρ κυβέρνησης συνεργασίας η πλειοψηφία

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 49% θέλει κυβερνήσεις συνεργασίας και το 48% αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Σύμφωνα με την προηγούμενη δημοσκόπηση, η επιθυμία για κυβέρνηση συνεργασίας μειώθηκε κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες (συγκέντρωνε το 51%).

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης, παρά την μείωση των ποσοστών της ΝΔ

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 36% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 17% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 6%. Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζει άνοδο στα ποσοστά του παρόλο που τα ποσοστά της ΝΔ μειώνονται.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.