Στέλιος Χατζηιωάννου: Πολύ άσχημη εξέλιξη με τον Mr EasyJet

Στέλιος Χατζηιωάννου: Πολύ άσχημη εξέλιξη με τον Mr EasyJet

Άτυχος φαίνεται πως ήταν ο Στέλιος Χατζηιωάννου που ίδρυσε την αεροπορική εταιρεία easyJet, πριν από 26 χρόνια.

Άτυχος φαίνεται πως ήταν ο Στέλιος Χατζηιωάννου που ίδρυσε την αεροπορική εταιρεία EasyJet, πριν από 26 χρόνια.

Όπως μεταδίδει η Telegraph, ο Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας που είναι γνωστός στη Βρετανία ως Sir Stelios, επέλεξε να μην συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 1,2 δισ. λιρών, με αποτέλεσμα το ποσοστό του να υποστεί dilution. Συγκεκριμένα, ο επιχειρηματίας και η οικογένειά του είδαν το ποσοστό τους στην easyJet να μειώνεται στο 15,3% από 25,2%.

Η συμμετοχή του κ. Χατζηιωάννου έπεσε κάτω από το «φράγμα» του 25% με αποτέλεσμα να μην έχει πια δικαίωμα βέτο επί των βασικών αποφάσεων που λαμβάνει το διοικητικό συμβούλιο, οι οποίες απαιτούν την ψήφο των δύο τρίτων των μετόχων.

Πρόκειται για έναν σημαντικό σταθμό στην καριέρα του επιχειρηματία, ο οποίος ίδρυσε την EasyJet το 1995, σε ηλικία 28 ετών, με ένα δάνειο 5 εκατ. λιρών από τον εφοπλιστή πατέρα του.

Όταν η εταιρεία εισήχθη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο επιχειρηματίας κράτησε περίπου το ένα τρίτο των μετοχών της, το οποίο διατηρούσε έως και σχετικά πρόσφατα.

Τα τελευταία χρόνια, ο σερ Στέλιος έχει κατ΄ επανάληψη συγκρουστεί με τη διοίκηση της αεροπορικής για τα σχέδια επέκτασης της εταιρείας.