Για πρώτη φορά γυναίκα: Αυτή είναι η 24χρονη χημικός που αναλαμβάνει επικεφαλής της ΔΑΠ ΝΔΦΚ (Pic)

Για πρώτη φορά γυναίκα: Αυτή είναι η 24χρονη χημικός που αναλαμβάνει επικεφαλής της ΔΑΠ ΝΔΦΚ (Pic)

Η Κατερίνα Κορωνία, αναλαμβάνει από σήμερα με απόφαση του Πρόεδρου της ΟΝΝΕΔ, Παύλου Μαρινάκη, τα ηνία της φοιτητικής νεολαίας της ΝΔ, της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Η συγκεκριμένη θέση θεωρείται από τις πλέον κομβικές σε λειτουργικό και οργανωτικό επίπεδο και είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της οργάνωσης που τη θέση καταλαμβάνει γυναίκα.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση η οργάνωση των νέων της ΝΔ έχει ήδη διπλασιάσει τον αριθμό των γυναικών στην εκπροσώπηση των ανωτάτων οργάνων, ενώ γυναίκες υπηρετούν σε θέσεις ευθύνης και στο Εκτελεστικό γραφείο. Την ίδια ώρα οι γυναίκες πρόεδροι Νομαρχιακών Επιτροπών της ΟΝΝΕΔ στην Αττική και την Περιφέρεια είναι τριπλάσιες σε σχέση με το παρελθόν, αφού ο αριθμός τους σήμερα αγγίζει τις έντεκα.

Για πρώτη φορά γυναίκα: Αυτή είναι η 24χρονη χημικός που αναλαμβάνει επικεφαλής της ΔΑΠ ΝΔΦΚ (Pic)

Επιπροσθέτως, όπως τονίζεται στην ενημέρωση, η αξιοποίηση όλο και περισσότερων γυναικών σε καίριες θέσεις αποτελεί βασική επιδίωξη των νέων και μάλιστα ενθαρρύνεται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος δίνει ουσιαστικές ευκαιρίες στα νέα στελέχη και το πρωθυπουργικό γραφείο υπο τον Γρηγόρη Δημητριάδη.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ σημειώνει πως:

«Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια και να ευχηθώ καλή επιτυχία στην Κατερίνα Κορωνιά για τα νέα της καθήκοντα, στα οποία είμαι βέβαιος πως θα ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σήμερα ανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της παράταξης, όχι μόνο με τον ορισμό της πρώτης γυναίκας Γραμματέως της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, αλλά γιατί αυτός συμπίπτει με την δια ζώσης επαναλειτουργία των Πανεπιστημίων, στα οποία, πλέον, θα επανέλθει η κανονικότητα και η νομιμότητα.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεικνύει καθημερινά πως οι νέοι άνθρωποι αποτελούν προτεραιότητα στο σχεδιασμό και τις υλοποιούμενες πολιτικές της Κυβέρνησης. Με τη σειρά μας, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον μιας Ελλάδας που αλλάζει διαρκώς προς το καλύτερο.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.