Ανέλπιστη κίνηση Βενιζέλου φουντώνει τα σενάρια…

Δεν «χωράει» στη ΝΔ, δεν επιστρέφει στο ΚΙΝΑΛ

Καπνός χωρίς φωτιά;

Φουντώνουν τα σενάρια για συνεργασία του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τείνει χείρα φιλίας προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη με μία δήλωση που δεν περίμενε κανείς.

Συγκεκριμένα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσε θερμά συγχαρητήρια στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη σύναψη της αμυντικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γαλλία και ειδικά για το άρθρο 2. «Θερμά συγχαρητήρια στην Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό για τη συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας και ιδίως για το κρίσιμο άρθρο 2», αναφέρει ο κ. Βενιζέλος.

«Μέσα στον δίκαιο ενθουσιασμό ας μη μας διαφύγει ότι η ρήτρα αμοιβαίας στρατιωτικής συνδρομής του άρθρου 2 της συμφωνίας προβλέπει την ενεργοποίησή της εάν τα μέρη «διαπιστώσουν από κοινού ότι μία ένοπλη επίθεση λαμβάνει χώρα εναντίον της επικράτειας ενός από τα δύο, σύμφωνα με το Άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών», επισημαίνει ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

«Όμως η υφαλοκρηπίδα, ακόμη και μετά την οριοθέτησή της και η ΑΟΖ ακόμη και μετά την ανακήρυξη και οριοθέτησή της δεν συνιστούν ”επικράτεια” στην οποία ασκείται εθνική κυριαρχία, αλλά ζώνες στις οποίες ασκούνται ειδικά κυριαρχικά δικαιώματα. Δεν είμαι οπαδός του μαξιμαλισμού, αλλά ίσως υπάρχει περιθώριο για διευκρίνιση έστω με τη μορφή δήλωσης ή επιστολής», προσθέτει ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου.