Εκλογές 2023: Πόσο ρεαλιστικός είναι ο «φόβος» του Κυριάκου Μητσοτάκη;

Εκλογές 2023: Πόσο ρεαλιστικός είναι ο «φόβος» του Κυριάκου Μητσοτάκη;

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για «ενδεχόμενο πολιτικής τερατογένεσης»

«Ισχυρή ΝΔ για να κλείσουμε την πόρτα στο σενάριο Τσιπρα – Ανδρουλακη- Βαρουφακη» ήταν μεταξύ άλλων το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε ομιλία του εν όψει των εκλογών 2023.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για «ενδεχόμενο πολιτικής τερατογένεσης» και ζήτησε την Κυριακή 21 Μαΐου να δοθεί ηχηρό μήνυμα για την επόμενη ημέρα.

«Άλλοι πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για το πώς φαντάζονται την προοδευτική διακυβέρνηση που λένε. Την απάντηση θα την πάρουν στις κάλπες. Αυτοί που λένε ότι θα προκύψει κυβέρνηση στις 22 Μαΐου, πρέπει να μας πουν με ποιον θα συνεργαστούν. Είχα μιλήσει για το ενδεχόμενο πολιτικής τερατογένεσης με Τσίπρα, Ανδρουλάκη και Βαρουφάκη. Το φαντάζεστε; Ο κ. Τσίπρας, ό,τι και να λέει, το ενδεχόμενο μαθηματικά υπάρχει. Για να κλείσουμε την πόρτα σε αυτό το σενάριο: Όλοι στην κάλπη, ισχυρή ΝΔ, η ΝΔ μεγάλη νικήτρια την 21η Μαΐου. Και μετά όλα θα βρουν το δρόμο τους», είπε ο κ. Μητσοτάκης εκφράζοντας τον… φόβο του για πολιτική τερατογένηση.

Ομως το σενάριο δεν ευσταθεί για τους εξής τρεις λόγους:

  1. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει ότι δεν θέλει να κάνει κυβέρνηση ηττημένων, αλλά να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ 1ο κόμμα και απ’ ό,τι φαίνεται δε θα είναι 1ος…
  2. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει πει πως το σκέφτεται για συνεργασία αλλά όχι με πρωθυπουργό Τσίπρα ή Μητσοτάκη, οπότε η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι δύσκολη γιατί στην Αξιωματική Αντιπολίτευση θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα στη θέση του πρωθυπουργού
  3. Το ΜέΡΑ25 έχει λίγο ασαφείς θέσεις για συνεργασία και δεν έχει πει κάτι συγκεκριμένο για τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.