Το σενάριο του τρόμου: Κι αν ισχύει αυτό που ακούγεται για Πούτιν και Δύση;

Το σενάριο του τρόμου: Κι αν ισχύει αυτό που ακούγεται για Πούτιν και Δύση;

Ασχημο σενάριο...

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και ο Βλαντίμιρ Πούτιν απευθυνόμενος στον ρωσικό λαό μίλησε για έναν αγώνα με σκοπό την εθνική επιβίωση.

Πάνω από ένα χρόνο σε μια εισβολή που, σύμφωνα με τον ρωσικό σχεδιασμό, υποτίθεται ότι θα διαρκούσε εβδομάδες, η κυβέρνηση του Βλαντίμιρ Πούτιν βάζει την κοινωνία σε πολεμική βάση με τη Δύση και προετοιμάζεται για μια πολυετή σύγκρουση.

Μιλώντας πρόσφατα στους εργαζόμενους σε ένα εργοστάσιο αερομεταφορών στην περιοχή Buryatia, ο Πούτιν χαρακτήρισε για άλλη μια φορά τον πόλεμο ως υπαρξιακή μάχη για την επιβίωση της Ρωσίας. «Για εμάς δεν είναι ένα γεωπολιτικό καθήκον, αλλά το καθήκον της επιβίωσης του ρωσικού κράτους, δημιουργώντας συνθήκες για τη μελλοντική ανάπτυξη της χώρας και των παιδιών μας», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ακολούθησε το μοτίβο πρόσφατων ομιλιών του, σχολίασε ο πολιτικός αναλυτής Μαξίμ Τρουντολιούμποφ, στις οποίες ο Ρώσος ηγέτης στρέφεται όλο και περισσότερο προς τη συζήτηση αυτού που οι παρατηρητές αποκαλούν «αιώνιο πόλεμο» με τη Δύση.

«Ο Πούτιν ουσιαστικά έχει σταματήσει να μιλά για συγκεκριμένους στόχους στον πόλεμο. Ούτε προτείνει κάποιο όραμα για το πώς μπορεί να μοιάζει μια μελλοντική νίκη. Ο πόλεμος δεν έχει ξεκάθαρη αρχή ούτε προβλέψιμο τέλος», είπε ο Τρουντολιούμποφ.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Πούτιν για την «κατάσταση του έθνους» τον περασμένο μήνα, ο Ρώσος ηγέτης επανέλαβε μερικά από τα πολλά παράπονα που έχει εναντίον της Δύσης, τονίζοντας ότι η Μόσχα μάχεται για την εθνική επιβίωση και τελικά θα κερδίσει.

Το κεκαλυμμένο μήνυμά του προς τον λαό, είπε ο Τρουντολιούμποφ, ήταν ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα τελειώσει σύντομα και ότι οι Ρώσοι πρέπει να μάθουν να ζουν με αυτόν.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.