Καιρός στην Ελλάδα: Προσοχή…

Καιρός: Ο Φοίβος φέρνει βροχές και χαλάζι

«Mεγάλο το καιρικό ενδιαφέρον για το πρώτο πενθήμερο του Απρίλη»

Για ακόμα μία χρονιά ο Μάρτιος δικαιολογεί το παρατσούκλι «γδάρτης», αλλά και ο Απρίλιος που βρίσκεται προ των πυλών δεν έρχεται με τις καλύτερες διαθέσεις!

Για τον καιρό που θα κάνει τις πρώτες πέντε ημέρες του Απριλίου, μας ενημερώνει ο γνωστός μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου. Ο μετεωρολόγος προβλέπει τοπικές βροχές αλλά και χιόνια για τις πρώτες ημέρες του ερχόμενου μήνα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, καθοριστικό ρόλο για το πού και ποια φαινόμενα θα εκδηλωθούν, θα «παίξουν» οι άνεμοι.


«Mεγάλο το καιρικό ενδιαφέρον για το πρώτο πενθήμερο του Απρίλη με μια πολύ πιθανή εντυπωσιακή αλλά και αμφίρροπη αναμέτρηση μεταξύ σκονο-νοτιάδων και ψυχρο-βοριάδων ακριβώς πάνω από την Ελλάδα, η οποία και θα καθορίσει και το ποιες περιοχές θα βγουν περισσότερο κερδισμένες στην μοιρασιά αξιόλογων βροχοπτώσεων ή γιατί όχι ακόμα και… χιονοπτώσεων σε συγκεκριμένα όμως υψόμετρα!

Η εκτίμηση όμως της έντασης των προαναφερθέντων φαινομένων καθώς και των ανέμων θα γίνει τις επόμενες ημέρες, με την ακριβή διαδρομή της ατμοσφαιρικής διαταραχής που φαίνεται οτι θα επηρεάσει την περιοχή μας κυρίως από τις 3 του Απρίλη», γράφει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.