Εκλογές 2023: Ο Τσίπρας πάει γι’ αυτό που κανείς δεν περιμένει

Εκλογές 2023: Ο Τσίπρας πάει γι’ αυτό που κανείς δεν περιμένει

«Θα κυβερνήσουμε με τον ελληνικό λαό, με τη στήριξή του και με τη θέλησή του»

Για τις επικείμενες εκλογές μίλησε στο συνέδριο Starforum στη Λαμία ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε πως έφτασε η στιγμή για κυβέρνηση συνεργασίας, ώστε να εκπροσωπείται όλη η κοινωνία, παρά την πρωτοφανή βεβαιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ερωτηθείς για το θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών και συγκεκριμένα με ποιο χρώμα ταιριάζει το κόκκινο (του ΣΥΡΙΖΑ) σχολίασε ότι «είναι πολύ ωραία η καινούρια ποδοσφαιρική εμφάνιση της Πορτογαλίας» και ότι «υπάρχει και το πράσινο της Οικολογίας βέβαια, που δεν πρέπει να το ξεχνάμε».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «θέλουμε κυβέρνηση που θα είναι συνεργασίας και πάνω απ’ όλα βασισμένη σε προγραμματικό προοδευτικό πλαίσιο για να κάνει τομές που πρέπει να γίνουν στο κράτος. Κράτος που θα είναι αξιοκρατικό, δίπλα στον πολίτη, θα προσφέρει ασφάλεια, χρειαζόμαστε στήριξη της κοινωνίας και άμβλυνση των ανισοτήτων, στήριξη της νέας γενιάς και των παραγωγικών δυνάμεων», είπε.


Σε κάθε περίπτωση, «αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι μια κυβέρνηση που θα είναι πολύχρωμη γιατί θα αντανακλά την πολυχρωμία της κοινωνικής πλειοψηφίας» παρατήρησε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, «βασισμένη σε ένα σαφές προγραμματικό πλαίσιο, προοδευτικό». Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ένα άνοιγμα που κανείς δεν περίμενε μιλώντας για μια κυβέρνηση που «θα εκπλήσσει μέσα από την σύνθεσή της», με τη συμμετοχή νέων ανθρώπων και πολλών γυναικών.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.