Μετά την προκήρυξη των εκλογών: Αυτό το κόμμα θα κερδίσει…

Ετοιμάζονται για τις εκλογές τα κόμματα: Ποια έχουν θέσει υποψηφιότητα

Τι δείχνουν τα προγνωστικά;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου ανακοίνωσε την επίσημη ημερομηνία για τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών, οι οποίες και θα πραγματοποιηθούν στις 21 Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του σχετικά με την εκλογική διαδικασία επισήμανε ότι οι δεύτερες κάλπες θα στηθούν, αν χρειαστεί, στις 2 Ιουλίου. Η επιλογή του πρωθυπουργού για τις 21 Μαΐου για την ημερομηνία συμπίπτει με μία σειρά παραγόντων, όπως είναι η διεξαγωγή των Πανελλήνιων Εξετάσεων και οι διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας.

Η ανακοίνωση του κ. Μητσοτάκη προκάλεσαν και την αντίδραση των κομμάτων της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, στην πρώτη του αντίδραση ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στον Αλίαρτο και πηγαίνει στη Λιβαδειά, αναφέρει ότι είναι καλοδεχούμενη η ημερομηνία που επίλεξε ο πρωθυπουργός για την πρώτη εκλογική «μάχη». Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν ότι «αυτό που παρακολουθήσαμε ήταν ένα ρεσιτάλ αυτοθαυμασμού από τον πρωθυπουργό. Εκανε και ένα ατόπημα, γιατί ανακοίνωσε και την ημερομηνία των δεύτερων εκλογών».


Η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ που αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις είναι μικρότερη από ποτέ, μετά και τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Ωστόσο, όπως επιβεβαιώνουν και οι στοιχηματικές εταιρίες που δεν πέφτουν σχεδόν ποτέ έξω σ αυτά, η ΝΔ είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί, αφού τη δίνουν 1.26 να κερδίσει, την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 3.00 απόδοση. Οι εκλογές φαίνεται πως θα είναι ντέρμπι, αλλά η ΝΔ θα είναι έστω και με μικρή διαφορά το πρώτο κόμμα. Ομως, αυτό δε σημαίνει πως θα σχηματίσει κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή αφού φαίνεται πως θα πάμε σε δεύτερες κάλπες μέσα στον Ιούλιο.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.