Για το μεγάλο μπαμ: Αυτό είναι το πρόσωπο που θέλει ο Ανδρουλάκης για πρωθυπουργό σε κυβέρνηση συνεργασίας

Έτοιμος να παραιτηθεί από ευρωβουλευτής ο Νίκος Ανδρουλάκης

Τι σκέφτεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ;

«Φωτιές» στο πολιτικό σκηνικό άναψε η συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στην ΕΡΤ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ πρότεινε μετά τις εκλογές να ορκιστεί πρωθυπουργός σε κυβέρνηση συνεργασίας ένα πρόσωπο εκτός των αρχηγών των δύο κομμάτων που εμφανίζονται πρώτα στις δημοσκοπήσεις, με τους κ.κ. Μητσοτάκη – Τσίπρα να βγαίνουν στην αντεπίθεση.

«Τι σημαίνει αυτός ο άγνωστος Χ πρωθυπουργός που θα ηγηθεί την επόμενη ημέρα», αναρωτήθηκε ο Μητσοτάκης. «Ότι οι πολίτες θα ψηφίσουν στα τυφλά; Δηλαδή, άλλον να θέλουν και άλλος να τους προκύψει; Λυπάμαι, αλλά αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Ψηφίζεις ΝΔ για να έχεις Μητσοτάκη πρωθυπουργό. Έστω, ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ για να έχεις Τσίπρα πρωθυπουργό. Αλλά γιατί να ψηφίσεις κάτι που δεν ξέρεις τι θα βγει αύριο;» είπε ο πρωθυπουργός. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Τσίπρας που επεσήμανε πως την τελευταία φορά που άλλοι επέλεξαν πρωθυπουργό για τον ελληνικό λαό δεν υπήρξαν καλά αποτελέσματα.


Ο γρίφος που συζητείται έπειτα από τη συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη, είναι ποιο πρόσωπο έχει στο μυαλό του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ως πιθανό πρωθυπουργό μιας κυβέρνησης συνεργασίας, την οποία λέει ότι θα επιδιώξει και θα προτείνει.

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, το μυαλό ορισμένων πήγε αμέσως στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Προφανώς και πληροί προϋποθέσεις και ασχέτως του τι μπορεί να λέει, δεν θα αρνιόταν μία τέτοια πρόταση. Πιθανώς δε στην κρίσιμη στιγμή να συμφωνούσαν με αυτή τη λύση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εσχάτως «μελετά» και επικαλείται Βενιζέλο.

Αλλοι μιλούν για την Αννα Διαμαντοπούλου, άλλοι για την Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ δεν λείπουν από τη συζήτηση και τα ονόματα του Κώστα Αλ. Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου. Οπως φαίνεται, οι πρόθυμοι και οι «πρωθυπουργήσιμοι», που έλεγαν παλαιά και στο ΠΑΣΟΚ, είναι πολλοί. Πλην όμως, ορισμένες πηγές επιμένουν ότι άλλο πρόσωπο έχει κατά νου ο Νίκος Ανδρουλάκης.

 


 

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.