Συμβολική κίνηση που «φωνάζει» ανατροπή: Ο Πολάκης έκανε το πιο λογικό πριν τις εκλογές…

Συμβολική κίνηση που «φωνάζει» ανατροπή: Ο Πολάκης έκανε το πιο λογικό πριν τις εκλογές...

Το μεγάλο ερώτημα, φυσικά, είναι ένα...

Η διαμορφωθείσα- «άβολη» για όλους, αν θέλει κανείς να είναι ειλικρινής- κατάσταση με τον Παύλο Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ είναι, περίπου, η εξής: ο γνωστός βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά το… διαβόητο ποστάρισμά του στα social media προ μηνός βρέθηκε και με τα δύο πόδια, σχεδόν, εκτός κόμματος.

Ωστόσο μετά την αναδίπλωση και το συγγνώμη του Κρητικού και κατόπιν απόφασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίστηκε εν τέλει ο κ. Πολάκης να «κατέβει» κανονικά στις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Η άτυπη επιστροφή του (υπό την έννοια πως ουδέποτε έφυγε πραγματικά) Πολάκη στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ συνοδεύτηκε από ανάμεικτες αντιδράσεις, καθώς υπήρχαν οι ξεκάθαρα υπέρμαχοι της απόφασης θεωρώντας πως ο βουλευτής είναι ένα σημαντικό «όπλο» στη φαρέτρα του Αλέξη Τσίπρα αλλά και εκείνοι που πίστευαν πως οι κινήσεις του έχουν πλήξει βαθύτατα την εικόνα του κόμματος.

Λίγο καιρό πριν την προσφυγή στις κάλπες, πάντως, ο Πολάκης έκανε τη μόνη κίνηση που βγάζει νόημα: πήγε εκ νέου στα Χανιά, και πιο συγκεκριμένα στην Κίσσαμο, για να παρακολουθήσει από κοντά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου και να συνομιλήσει με τους συντοπίτες του.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως εκεί ακριβώς θα θέσει υποψηφιότητα ο πρώην υφυπουργός υγείας και μετά τα όσα συνέβησαν τους τελευταίους μήνες μόνο σίγουρη δεν πρέπει να θεωρείται η εκλογή του.

Μάλιστα, καλά γνωρίζοντες τα της Κρήτης, αναφέρουν πως οι… μεταμεσονύκτιες κινήσεις του κ. Πολάκη στα Χανιά ενδεχομένως να καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το αν θα «βγει» ή όχι, μιας και στην πραγματικότητα κυνηγάει μία μίνι-ανατροπή στην περιφέρειά του.

Το πραγματικό ζητούμενο βέβαια, είναι αν στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν όντως να εκλεγεί ο βουλευτής ή όχι. Μην ξεχνάμε πως όλα δείχνουν ότι πάμε σε εκλογική αναμέτρηση-θρίλερ…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.