Μετά τις δημοσκοπήσεις-σοκ για την κυβέρνηση: «Μπαμ» με πρωθυπουργό Βενιζέλο…

Η μεγάλη επιστροφή του Βαγγέλη Βενιζέλου

Η πρόταση που ανατρέπει όλα τα δεδομένα.

Είναι, πλέον, ξεκάθαρο. Ό,τι και να λένε τα δύο κόμματα εξουσίας, όσο κι αν παρουσιάζονται πεπεισμένοι οι επιτελείς τους πως η νίκη δε χάνεται και η αυτοδυναμία είναι κάτι παραπάνω από εφικτή, οι δημοσκοπήσεις είναι κάτι παραπάνω από «αμείλικτες»: η ΝΔ, ιδίως μετά την τραγωδία στα Τέμπη, καταγράφει τεράστιες απώλειες (που φτάνουν ακόμα και πάνω από 4%), την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί την πτώση του κυβερνώντος κόμματος και απλά διατηρεί τα ποσοστά του με μία υποτυπώδη άνοδο (κάτω από 0,5%).

Με δεδομένο πως στις εθνικές εκλογές θα έχουμε ντέρμπι (η πραγματική διαφορά, λένε οι ειδήμονες, είναι στην πραγματικότητα εκεί γύρω στις 2 μονάδες), αλλά ούτε η Νέα Δημοκρατία ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάνε πάνω από 31%-32% ακόμα και μετά τη δεύτερη προσφυγή στις κάλπες, την αυτοδυναμία την ξεχνάμε και θα πρέπει να προκύψει μια κυβέρνηση συνεργασίας προκειμένου να βγουν τα… κουκιά.

Και κάπου εκεί έρχεται η δήλωση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, για κυβέρνηση συνεργασίας με αρχηγό ένα τρίτο πολιτικό πρόσωπο και όχι κάποιον εκ των Κυριάκου Μητσοτάκη-Αλέξη Τσίπρα.

Ο… Άγνωστος Χ που θα εκτελούσε χρέη πρωθυπουργού σε αυτό το σενάριο δεν είναι άλλος από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος, θυμίζουμε, έχει διατελέσει επί σειρά ετών υπουργός μα και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

Η πρόταση Ανδρουλάκη μπορεί να μην έγινε δεκτή με άκρατο ενθουσιασμό από την κυβέρνηση (το ακριβώς αντίθετο…), όμως σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες συγκεντρώνει ορισμένες πιθανότητες που δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητες.

Ήδη το περιβάλλον του κ. Βενιζέλου ανέφερε ότι «Προς το παρόν ας κρατήσουμε τη διαπίστωση ότι πλέον όλοι συζητούν και αντιμετωπίζουν το σενάριο μιας κυβέρνησης συνεργασίας, ως εξίσου λογικό, θεμιτό και πιθανό με το σενάριο μιας μονοκομματικής κυβέρνησης»- πράγμα που δείχνει πως ο ίδιος μόνο αρνητικός δεν είναι στο συγκεκριμένο σενάριο.

Το φλέγον ερώτημα τώρα, βέβαια, είναι ένα και μόνο ένα: θα συμφωνήσουν και οι υπόλοιπες πλευρές στη λύση Βενιζέλου;

Χμ…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.