Η καυτή πατάτα του Μπογδάνου

Χαμός με τη φωτογραφία που ανέβασε ο Μπογδάνος στο facebook

Τι θα κάνει ο πρωθυπουργός

Γράφει ο Δημοσκόπος

* Μιλάμε σύντροφοι για τον πιο πολυσυζητημένο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έχει το μοναδικό ταλέντο (διότι περί ταλέντου πρόκειται) να γίνεται το (αρνητικό) πρόσωπο των social media ανά δέκα μέρες.

* Το τελευταίο του ατόπημα όμως ήταν αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής. Ο πρωθυπουργός δέχτηκε πολλές εισηγήσεις για να διαγράψει τον κ. Μπογδάνο προκειμένου να περάσει το μήνυμα ότι πρωταρχικός του στόχος είναι η διατήρηση των κεκτημένων του μεσαίου χώρου. Δεν το έκανε. Ο λόγος απλός.

* Αφενός υπάρχει ο φόβος ότι ο βουλευτής μπορεί να δημιουργήσει δικό του κόμμα που θα εμβολίσει τη δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, αφετέρου μιλάμε για έναν βουλευτή του οποίου η δυναμική είναι πολύ μεγάλη. Και ενόψει εκλογών, κάτι τέτοιες… λεπτομέρειες δεν περνούν απαρατήρητες.

* Το μόνο βέβαιο είναι ότι η απόφαση του πρωθυπουργού είναι να δώσει μια τελευταία ευκαιρία στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, που όμως δεν θα είναι σαν την τελευταία συναυλία των Πυξ Λαξ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το λέει και το εννοεί.

Στο επόμενο σοβαρό παράπτωμα του βουλευτή η διαγραφή του θα είναι άμεση. Ακόμα και αν αυτό γίνει ένα μήνα πριν τις εκλογές…