Οι δημοσκοπήσεις το λένε καθαρά: Τσίπρας και Μητσοτάκης κατάλαβαν, επιτέλους, τι «παίζει»…

Εκλογές 2019: Πώς ψηφίζουν οι ετεροδημότες

 Πλέον είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο

Μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, στις 28 Φεβρουάριου, καθίσταται ολοένα και περισσότερο σαφές πως η αυτοδυναμία πάει περίπατο, ακόμα και μετά τη 2η εκλογικη διαδικασία.

Επομένως, τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση έχουν καταλάβει πως αν δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν σε συνεργασία με ένα δεύτερο κόμμα, δεν βγαίνουν τα κουκιά.

Μάλιστα, δεν είναι καθόλου απίθανο να συγκροτηθεί κυβέρνηση «ειδικού σκοπού», για ένα εύλογο διάστημα μέχρι να ξεκαθαρίσει το πολιτικό σκηνικό μετά τη 2η ή και την 3η προσφυγή στις κάλπες, εφόσον χρειάστει.

Η τάση αυτή αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά το δυστύχημα των Τεμπών.

𝗔𝗹𝗰𝗼 (𝗔𝗹𝗽𝗵𝗮, 𝟮𝟬/𝟯): ΝΔ 28,4%, ΣΥΡΙΖΑ 24,8%, ΠΑΣΟΚ 9,3%%.

𝗠𝗲𝘁𝗿𝗼𝗻 𝗔𝗻𝗮𝗹𝘆𝘀𝗶𝘀 (𝗠𝗲𝗴𝗮, 𝟭𝟲/𝟯): ΝΔ 26,3%, ΣΥΡΙΖΑ 20,5%, ΠΑΣΟΚ 9,2%

𝗣𝘂𝗹𝘀𝗲 (𝝨𝝟𝝖Ϊ, 𝟭𝟲/𝟯): ΝΔ 28,5%, ΣΥΡΙΖΑ 25%, ΠΑΣΟΚ 9,5%

𝗠𝗥𝗕 (𝗢𝗽𝗲𝗻, 𝟭𝟰/𝟯): ΝΔ 27,4%, ΣΥΡΙΖΑ 24,5%, ΠΑΣΟΚ 9%

𝗠𝗮𝗿𝗰 (𝗔𝗡𝗧𝟭, 𝟵/𝟯): ΝΔ 29,6%, ΣΥΡΙΖΑ 25%, ΠΑΣΟΚ 9,7%

𝝡𝝴𝞂𝝾𝝸 𝝾𝞀𝝾𝝸: ΝΔ 28,04%, ΣΥΡΙΖΑ 25,12%, ΠΑΣΟΚ 9,34%

Ο «οδικός χάρτης» προς τις εκλογές και η κίνηση-Τσίπρα

Αμέσως μετά το Πάσχα θα ανακοινωθεί η διάλυση της Βουλής και η προκήρυξη των εκλογών και όλα θα πάρουν το δρόμο τους. Η δεξαμενή των αναποφάσιστων που έχει γεμίσει μετά την τραγωδία των Τεμπών και η κρίσιμη ψήφος των κεντρώων, που έτσι κι αλλιώς βγάζει κυβέρνηση ανάλογα με το που μετακινείται, είναι οι βασικοί στόχοι των δύο κομμάτων που διεκδικούν την εξουσία.

Όπως τονίζουν πολιτικοί αναλυτές, και με βάση την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε πολιτικό επίπεδο, η επιλογή όσων σήμερα είναι στο «δεν ξέρω – δεν απαντώ», των 17άρηδων που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά και εκείνων που αμφιταλαντεύονται μεταξύ της απογοήτευσής τους για τη ΝΔ αλλά και της μνήμης της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θα κρίνουν και το νικητή των εκλογών.

Να σημειωθεί ότι οι πολιτικές αναλύσεις που γίνονται δείχνουν ότι τόσο στη ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ έχει σχηματιστεί ένα «μπετοναρισμένο» ποσοστό της τάξης του 20% και πλέον που θα ψηφίσει έτσι ή αλλιώς το κόμμα του. Δηλαδή υπάρχουν οι οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας που ό,τι κι αν γίνει θα ψηφίσουν ΝΔ και δεν αλλάζουν γνώμη γιατί δεν θέλουν με τίποτε επιστροφή της Αριστεράς στην εξουσία.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.