Έκρηξη κρουσμάτων: Επιστρέφει το πιο σκληρό μέτρο στη Θεσσαλονίκη

Έκρηξη κρουσμάτων: Επιστρέφει το πιο σκληρό μέτρο στη Θεσσαλονίκη

Η χθεσινή Τρίτη ήταν μία ακόμα ημέρα που ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού ήταν ιδιαίτερα υψηλός και αυτό γεννά έντονη ανησυχία.

Οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων για φθινοπωρινή έξαρση της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα φαίνεται πως επαληθεύονται, καθώς ο αριθμός των νέων γνωστών μολύνσεων στη συμπρωτεύουσα πλησιάζει τον αντίστοιχο της Αττικής.

Χθες στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης επιβεβαιώθηκαν 449 κρούσματα, ενώ τις τελευταίες μέρες καταγράφονται ανοδικές τάσεις στους επιδημιολογικούς δείκτες των περιοχών με την κατάσταση στη δυτική Μακεδονία να εμπνέει ανησυχία. Οι έξι στους δέκα μόνιμους κατοίκους στα βόρεια της χώρας δεν έχουν εμβολιαστεί, όπως επίσης 54 ασθενείς έχασαν τη μάχη με τον κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα εκεί.

Τα στοιχεία αναφέρουν ότι από τους 248 ασθενείς, που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της συγκεκριμένης ζώνης, οι 202 είναι ανεμβολίαστοι και μόλις 46 εμβολιασμένοι, ενώ τα νοσοκομεία έχουν αρχίσει και ασφυκτιούν από τις νοσηλείες.

Σε αυτό το πλαίσιο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, η αναπληρώτρια υπουργός, Μίνα Γκάγκα, και ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος, βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουν σε έκτακτη σύσκεψη με τους επικεφαλής των Υγειονομικών Περιφερειών.

Με τη Θεσσαλονίκη να πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής την Αθήνα στον αριθμό των κρουσμάτων και τον χάρτη να κοκκινίζει συνεχώς, το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown δεν αποκλείεται.