Λευκή απεργία: Οι 5 πρωτοκλασάτοι υπουργοί που το Μαξίμου θεωρεί ότι κρύβονται για τη δημοφιλία τους

Λευκή απεργία: Οι 5 πρωτοκλασάτοι υπουργοί που το Μαξίμου θεωρεί ότι κρύβονται για τη δημοφιλία τους

Δυσανασχετεί το Μαξίμου

Πληθαίνουν οι υπουργοί που μπαίνουν στο στόχαστρο του Μαξίμου κατηγορούμενοι για «λευκή απεργία», ότι δηλαδή δεν θυσιάζουν μέρος της υψηλής τους δημοτικότητας προκειμένου να στηρίξουν την κυβέρνηση «στα δύσκολα».

Ποιοι είναι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «Παιχνιδιών Εξουσίας», οι υπουργοί που στοχοποιούνται;

-Πρώτος απ΄ όλους ο υπουργός Εξωτερικών -και αδιαμφισβήτητος και υπ΄ αριθμόν ένα «δελφίνος»- Νίκος Δένδιας.

-Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος και ως υπουργός Υγείας είχε προκαλέσει τη δυσαρέσκεια του Μαξίμου, δυσαρέσκεια που δεν μπορούσε να δημοσιοποιηθεί καθώς θα υπονομευόταν το success story της αντιμετώπισης της πανδημίας.

-Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αν και στον τομέα της παιδείας συνεχίζει τις συγκρούσεις.

-Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, παρά τις πολιτικές και ιδεολογικές συγκρούσεις που έχει στον τομέα του με τον ΣΥΡΙΖΑ.

-Διαρροές, που δεν έχουν όμως έχουν επιβεβαιωθεί, επιμένουν πως στο στόχαστρο έχει μπει και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης.

Την ίδια στιγμή, μάλιστα, σειρά βουλευτών έχουν αναλάβει να αναπληρώσουν το κενό που αφήνουν στην υπεράσπιση της κυβέρνησης κορυφαίοι υπουργοί. Στην πρώτη σειρά αυτών, όπως φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού, είναι οι Δημήτρης Μαρκόπουλος, Δημήτρης Καιρίδης, Κώστας Καραγκούνης και Χάρης Θεοχάρης, ενώ από την πρώτη στιγμή στήριξε και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο Νίκος Δένδιας φέρεται έντονα ενοχλημένος από τις επιθέσεις που δέχεται και το βράδυ της Δευτέρας, από το δελτίο ειδήσεων του Mega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου επιχείρησε να ρίξει τους τόνους, αλλά δημοσίως. Στην πραγματικότητα δεν αλλάζει κάτι…

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.