«Γυρνούσα το κεφάλι στην εικόνα μου»

«Γυρνούσα το κεφάλι στην εικόνα μου»

Συγκλόνισε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha και στην Κατερίνα Καινούργιου, λίγες μέρες μετά την παρουσία της στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι, εκεί όπου δεν εμφανίστηκε ποτέ η γυναίκα που της επιτέθηκε τόνισε πως «Το μεγαλύτερο ερωτηματικό ήταν το γιατί». «Απογοητεύτηκε και προσβλήθηκα» είπε αναφερόμενη στην απουσία της κατηγορούμενης, που δεν είχε το θάρρος να πάει στο δικαστήριο για να την αντικρίσει.
«Έλεγα στον εαυτό μου δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι. Είναι σαν να έχεις πεθάνει» αποκάλυψε και δεν έκρυψε ότι στο νοσοκομείο λύγισε πολλές φορές.

«Η επίθεση έγινε σε εμένα, αλλά είχε αντίκτυπο στην οικογένεια, στους φίλους, στο εργασιακό μου περιβάλλον» σημείωσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, χαρακτηρίζοντας μονόδρομο το να πάει στο δικαστήριο και πως θα είναι εκεί σε κάθε συνεδρίαση. Κάτι που μάλλον δεν θα κάνει η 37χρονη που της έριξε το βιτριόλι στο πρόσωπο και το σώμα. Αλλά, όπως είπε, αν δεν εμφανιστεί η δράστις στο δικαστήριο, θα δείξει πως είναι αμετανόητη. Έχει μια στάση που δεν δείχνει ίχνος μεταμέλειας, δεν έχει κατανοήσει τι έχει κάνει και πόσο σοβαρό είναι αυτό. Κρατάει μια απόσταση, σαν να μην την αφορά», είπε για την 37χρονη κατηγορούμενη.

Στην ερώτηση για το πως ένιωσε όταν έφτασε στο δικαστήριο και είδε τόσο κόσμο να την περικυκλώνει, ζητώντας της μια δήλωση, η Ιωάννα Παλιοσπύρου είπε ότι δεν τρόμαξε αλλά τη σόκαρε όλο αυτό. «Έτσι και αλλιώς ήταν για μένα δύσκολο, είμαι για μήνες στην απομόνωση, ήταν σοκ να βρεθώ με τόσο πολύ κόσμο, πόσω μάλλον όταν ξέρω ότι όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω μου. Με σόκαρε, δεν με τρόμαξε, ήξερα τι θα συμβεί, προσπάθησαν να το διαχειριστώ με ψυχραιμία», είπε.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου ρωτήθηκε για την απόφασή της να ανεβάσει στο instagram τις εικόνες από το πρόσωπό της μετά την επίθεση με βιτριόλι. «Ήθελα να δείξω στον κόσμο το εύρος της ζημιάς» είπε και αποκάλυψε ότι και η ίδια άργησε να δει την εικόνα της στον καθρέφτη και πως στο νοσοκομείο λύγισε πολλές φορές.

Περιέγραψε πως συνεχώς ρωτούσε τη γιατρό της να της εξηγήσει για τις πληγές της, για το μέγεθος της ζημιάς που είχε προκαλέσει το βιτριόλι.

«Όταν είδα τις φωτογραφίες από τα χειρουργεία κατάλαβα το μέγεθος της ζημιάς. Κατάλαβα πόσο δύσκολο ήταν για τη γιατρό να μου εξηγήσει. Κατάλαβα πόσο κοντά έφτασα στο θάνατο, πόσο τυχερή είμαι που σώθηκα. Δυστυχώς, είναι (οι φωτογραφίες) ένας τρόπος κάθε φορά να συνειδητοποιώ ότι δεν θα μπορέσω ποτέ ξανά να είμαι όπως ήμουν».