Επίθεση με βιτριόλι: Η εικόνα του μοντέλου που μετά από 40 επεμβάσεις νίκησε το οξύ, δίνει ελπίδες στην Ιωάννα

Επίθεση με βιτριόλι: Η εικόνα του μοντέλου που μετά από 40 επεμβάσεις νίκησε το οξύ, δίνει ελπίδες στην Ιωάννα

Η Κέιτι Πάιπερ 13 χρόνια μετά την επίθεση με οξύ στο πρόσωπο - Απέκτησε δύο παιδιά και μιλάει σε θύματα επιθέσεων σε όλο τον κόσμο. Μία ιστορία που θυμίζει πολύ αυτή της Ιωάννας.

Η υπόθεση της Ιωάννας, η οποία τον Μάιο του 2020 δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι από μία 36χρονη γυναίκα, μπροστά στην είσοδο της εργασίας της στην Καλλιθέα, έφερε στη μνήμη όλων την ιστορία της Βρετανίδας Κέιτι Πάιπερ, η οποία ήρθε αντιμέτωπη με τον ίδιο εφιάλτη πριν 14 χρόνια.

Το 2008 μια κάμερα καταγράφει την επίθεση με καυστικό υγρό εναντίον της Κέιτι Πάιπερ, από έναν φίλο του πρώην συντρόφου της, Ντάνιελ Λίντς, ο οποίος θέλει να την εκδικηθεί για τον χωρισμό τους.

Νόμιζα ότι ήταν ένα καυτό υγρό σαν ζεστός καφές. Σε δευτερόλεπτα ο πόνος ήταν τόσο ανυπόφορος που αμέσως κατάλαβα ότι ήταν μία τοξική ουσία, όπως οξύ», είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της η Βρετανίδα, η οποία εργαζόταν τότε ως μοντέλο.

Αίσθηση προκαλούν επίσης οι δηλώσεις του πλαστικού χειρουργού Mohammad Ali Jawad, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά πως “το πρόσωπό της έλιωσε μόλις δέχθηκε το καυστικό υγρό”, ενώ η Κέιτι Πάιπερ υποβλήθηκε σε 40 χειρουργικές επεμβάσεις.

Δύο χρόνια μετά από συνεχόμενες επεμβάσεις Η Κέιτι Πάιπερ γνωρίζει το σύζυγό της, Ράιαν. Τον Ιούλιο του 2013 μένει έγκυος και δεν μπορεί να το πιστέψει. Σήμερα είναι μαμά δύο παιδιών (το 2017 γέννησε το δεύτερο, μια κόρη), γυμνάζεται και ζει μια ευτυχισμένη ζωή αφήνοντας πίσω ότι την έκανε να πονέσει σωματικά και ψυχικά.

Αν και θα μπορούσε να παραμείνει ανώνυμη, αποκάλυψε το πρόσωπό της για να αφυπνίσει και να εμπνεύσει με την ιστορία της. Το ίδρυσε το Katie Piper Foundation, για τα θύματα από επιθέσεις με οξύ και άλλους τραυματισμούς που σημαδεύουν τα θύματα. Η μετακόμιση και επιστροφή της στο Λονδίνο καταγράφηκε στο ντοκιμαντέρ γροθιά στο στομάχι: «Katie: My Beautiful Face».