Πακέτο Νο2: Αυτά είναι τα 5 νέα «δώρα» για τους νέους που αποφάσισε η κυβέρνηση

Πακέτο Νο2: Αυτά είναι τα 5 νέα «δώρα» για τους νέους που αποφάσισε η κυβέρνηση

Μία αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ αποτύπωσε την πρόθεσή του για παρατεταμένη επαφή με τη νεολαία και μάλιστα διά ζώσης.

Τα τελευταία 24ωρα έχουν πυκνώσει οι πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο ότι βρίσκεται στα σκαριά και άλλο πακέτο παροχών, πέραν αυτού που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για «Πακέτο Νο2» που θα αφορά πρωτίστως τους νέους στους οποίους στρέφει τώρα την προσοχή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου. Μπορεί κάλλιστα να ονομασθεί ως «εθνικό σχέδιο νεολαίας» και θα περιλαμβάνει βασικές προτάσεις τις οποίες αναμένεται να αξιολογήσουν και να εκφράσουν την άποψή τους οι νέοι.

Το σχέδιο θα είναι έτοιμο στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου και ακολούθως θα δοθεί σε διαβούλευση και ταυτόχρονα θα ξεκινήσουν οι περιοδείες ανά περιφέρεια, οι οποίες μπορεί να κρατήσουν έως την ερχόμενη άνοιξη με αρχές καλοκαιριού, καθώς θα περιλαμβάνουν και τις 13 περιφέρειες της χώρας.

Το εθνικό σχέδιο νεολαίας, φαίνεται πως θα περιλαμβάνει την επιδότηση εργασίας, τη μείωση ενοικίου, τα έξτρα vouchers, τον μηδενισμό του ειδικού τέλους κινητής τηλεφωνίας και τα data. Το εθνικό σχέδιο νεολαίας θα εδράζεται συνολικά σε τρεις βασικούς πυλώνες: Ισότητα στις ευκαιρίες, εξωστρέφεια, ανοιχτή πρόσβαση στη γνώση. Ίσως -όπως ακούγεται- να υπάρξει και τρίτο πακέτο παροχών, το οποίο θα ανακοινωθεί με την κατάθεση του προϋπολογισμού.

Όπως λέγεται στο πρωθυπουργικό περιβάλλον στόχος είναι να έρθει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σε απευθείας επαφή με τη νεολαία.