Βιτριόλι: Ποια θα είναι η ποινή της 36χρονης αν καταδικαστεί

Βιτριόλι: Ποια θα είναι η ποινή της 36χρονης αν καταδικαστεί

Ο συνήγορος της Ιωάννας Παλιοσπύρου αναφέρθηκε στην πιθανή ποινή που θα αντιμετωπίσει η 36χρονη κατηγορούμενοι αν καταδικαστεί για την επίθεση με το βιτριόλι.

Ο Απόστολος Λύτρας, ανέφερε αρχικά πως: «η κατηγορούμενη με την απουσία της έδειξε ασέβεια τόσο στην Ιωάννα, όσο και στους δικαστές. Ο εισαγγελέας διάβασε το κατηγορητήριο και αυτή δεν ήταν εκεί για να τον ακούσει».

Στη συνέχεια ο συνήγορος της Ιωάννας πρόσθεσε: «Είχα προβλέψει ότι η κατηγορούμενη δεν θα έρθει. Η Ιωάννα ήταν έτοιμη να περιγράψει τι βίωσε. Μέχρι και αργά το βράδυ είχε ένα μεγάλο άγχος για το πώς θα εμφανιστεί».

Σε ερώτηση για το ποια θα είναι η ποινή της κατηγορούμενης, αν καταδικαστεί, ο κ. Λύτρας απάντησε: «Αν καταδικαστεί με βάση το κατηγορητήριο θα της καταλογιστούν 15 χρόνια, που σημαίνει ότι περίπου σε 5,5 χρόνια θα είναι έξω. Θα τιμωρείται από τον κόσμο και μετά την αποφυλάκισή της. Ξέρει ότι είτε εμφανιστεί στο δικαστήριο είτε όχι θα εκτίσει το 1/3 της ποινής και θα αποφυλακιστεί».

Σχολιάζοντας το γεγονός πως δεν έγιναν δεκτές οι γυναίκες ένορκοι στη δίκη, είπε: «Τα εγκλήματα αντιμετωπίζονται με έναν και μόνο τρόπο. Δεν έχει σημασία αν είσαι άντρας ή γυναίκα. Θέλουμε δύο άτομα να κληθούν και να δώσουν περαιτέρω εξηγήσεις».