Μετά τον σάλο: Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο

Ο Μπογδάνος τα έβαλε με τον ΠΟΥ για ένα... πασχαλινό αυγό

Σάλος προκλήθηκε από την ρατσιστική στοχοποίηση νηπίων από τον βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Σάλος προκλήθηκε από την ρατσιστική στοχοποίηση νηπίων από τον βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Μπογδάνο. Η κίνησή του να αναπαράγει μέσω των social media δημοσίευμα που είχε ονόματα νηπίων μεταναστών και είχε δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα meaculpa.gr προκάλεσε την «έκρηξη» των χρηστών στα social media.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η λίστα με τα ονόματα των μαθητών του νηπιαγωγείου κατέβηκε από το εν λόγω δημοσίευμα, το οποίο παραμένει ενεργό.

Ο κ. Μπογδάνος με νέα ανάρτησή του στο twitter επιτέθηκε στον δημοσιογράφο Άρη Χατζηστεφάνου, που έκανε λόγο για «ναζιστική νοοτροπία που κλείνει το μάτι σε μελλοντικά πογκρόμ», απειλώντας με μηνύσεις διότι δεν εμφανίζονταν – όπως ισχυρίστηκε – τα ονόματα των παιδιών.

Ωστόσο, screenshots από χρήστες του διαδικτύου υποχρέωσαν τόσο την ιστοσελίδα, όσο και τον βουλευτή της ΝΔ, να ανασκευάσουν και να κάνουν λόγο για λάθος.

O ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διαγράψει τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο από το κόμμα. Για «εγκληματική και φρικιαστική ενέργεια» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας από τη Νέα Δημοκρατία να διαγράψει τον κ. Μπογδάνο από το κόμμα.

«Είναι προφανές ότι ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Μπογδάνος, εξελίσσεται σε κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή χαφιέ, με την παράνομη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων και τη στοχοποίηση συγκεκριμένων ανθρώπων» αναφέρει από την πλευρά του το ΚΚΕ.

Παρά τις εισηγήσεις για διαγραφή, το πιο πιθανό σενάριο είναι να γίνουν από το Μαξίμου στον Μπογδάνο δριμύτατες παρατηρήσεις και να τον προειδοποιήσουν πως στο επόμενο «φάουλ» θα διαγραφεί. Η ηγεσία της ΝΔ ασφαλώς και δεν συμμερίζεται τις απόψεις Μπογδάνου όμως σε μια εκλογική χρονιά, όπως αναμένεται να είναι το 2022, το ενδεχόμενο μιας διαγραφής του που πιθανότατα θα οδηγήσει στη δημιουργία νέου κόμματος από τον Μπογδάνο στα δεξιά της ΝΔ, είναι το τελευταίο που επιθυμούν απ’ το Μαξίμου.