Ξανάρχεται: Οι 4 περιοχές που μπαίνουν σε lockdown με απαγόρευση κυκλοφορίας

Πριν το ολικό lockdown: Αυτό είναι το εναλλακτικό σχέδιο της κυβέρνησης

Προς lockdown οδεύουν τέσσερις περιοχές της Ελλάδας λόγω μεγάλης διασποράς του κορωνοϊού.

Προς lockdown οδεύουν τέσσερις περιοχές της Ελλάδας λόγω μεγάλης διασποράς του κορωνοϊού.

Περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού αναμένεται να ληφθούν για την Καβάλα, την Πιερία, την Ημαθία και την Πέλλα. Αυτές οι περιφερειακές ενότητες, όπως προκύπτει από τον επικαιροποιημένο επιδημιολογικό χάρτη βρίσκονται στο «κόκκινο», εξαιτίας της αύξησης του επιδημιολογικού φορτίου και «φλερτάρουν» με το μίνι lockdown. Αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις από την Πολιτική Προστασία.

Τα μέτρα του μίνι lockdown

Στις εν λόγω περιφερειακές ενότητες αναμένεται να υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 01:00 π.μ. έως τις 06:00 π.μ. και απαγόρευση μουσικής σε χώρους εστίασης για όλο το 24ωρο, όπως ισχύει για τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 4.

Επίσης, δεν αποκλείεται να αποφασιστεί η παράταση του μίνι lockdown και για άλλες περιοχές στις οποίες ήδη εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα έως τις 16 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τον επιδημιολογικό χάρτη στο «κόκκινο» παραμένουν Αρκαδία και Αργολίδα.

Σημειώνεται ότι μέχρι και αύριο, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν σε Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Ηράκλειο, Ικαρία, Ευρυτανία κι Αργολίδα.