Όλα «τούμπα» με ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Αυτή είναι η δημοσκόπηση της πλήρους ανατροπής…

Δημοσκόπηση ανατροπών: Τρελή έκπληξη με τη Χρυσή Αυγή που δεν περίμενε κανείς

Οι εθνικές εκλογές έρχονται και θα 'χει... εκπλήξεις.

Η χώρα προσπαθεί σύσσωμη να ξεπεράσει την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη, εκεί που η αδιανόητη σύγκρουση δύο τρένων στέρησε την ζωή σε τόσους και τόσους συμπολίτες μας.

Στον «απόηχο» των τραγικών γεγονότων, οι δημοσκοπήσεις- όπως, δυστυχώς, ήταν αναμενόμενο…- δίνουν και παίρνουν και άπασες (εκτός από αυτές που είναι «ειδικού σκοπού») μαρτυρούν πως η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή που ζημιώνεται σημαντικά, καθώς παρουσιάζει πτώση 3-4 μονάδων, την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί ή αυξάνει, για λίγο, τα ποσοστά του. Αυτό που δεν άλλαζε, ωστόσο, ήταν το σαφές προβάδισμα του κυβερνώντος κόμματος, το οποίο παρέμενε το αδιαμφισβήτητο φαβορί.

Ολ’ αυτά, βέβαια, μέχρι τη μεγάλη δημοσκόπηση του OPEN, που είδε το φως της δημοσιότητας την Τρίτη (14/3). Σ’ αυτήν για πρώτη φορά από το 2019- όταν και η ΝΔ ανέλαβε την εξουσία- καταγράφεται διαφορά μικρότερη του 3%, που είναι εντός του πλαισίου του στατιστικού λάθους (υπό την έννοια πως το δεύτερο κόμμα μπορεί να είναι ακόμα πιο κοντά).

Πιο συγκεκριμένα, τα ευρήματα του γκάλοπ είναι τα εξής:

  • ΝΔ: 27,4% από 30,2%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 24,5% από 24,3%
  • ΠΑΣΟΚ: 9% από 10,5%
  • ΚΚΕ 5,1% από 5%
  • Ελληνική Λύση 4,5% από 4,4%
  • ΜέΡΑ25 3,9% από 2,9%
  • Αδιευκρίνιστη ψήφος στο 17,4%

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νέα δημοσκόπηση που δείχνει τη διαφορά οριακά στο 2%, ενώ δεν είναι λίγες οι φωνές που υποστηρίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη περάσει μπροστά.

Όπως αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς το πότε θα γίνουν οι εκλογές είναι κομβικής σημασίας, καθώς αν πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο δεν είναι απίθανο πράγματι η αξιωματική αντιπολίτευση να κερδίσει ή να είναι πολύ κοντά στην ΝΔ.

Γι’ αυτό εντός των κόλπων της Νέας Δημοκρατίας επικρατεί η σκέψη να πάει πιο… πίσω η προσφυγή στις κάλπες, προς το καλοκαίρι.

Είναι δεδομένο, πάντως, πως λίαν συντόμως θα έχουμε ημερομηνία. Και τότε θα μπορέσουμε να πούμε πολλά περισσότερα…

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.