Επίθεση με βιτριόλι νέα δεδομένα: Ψάχνουν αυτόν που προσπαθεί να κρύψει η 37χρονη

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου ζητά την απονομή δικαιοσύνης, 16 μήνες μετά την επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε
Επίθεση με βιτριόλι νέα δεδομένα: Ψάχνουν αυτόν που προσπαθεί να κρύψει η 37χρονη

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου ζητά την απονομή δικαιοσύνης, 16 μήνες μετά την επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε. Η δίκη για την υπόθεση που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα ξεκίνησε και έχουν δημιουργηθεί νέα δεδομένα, καθώς η κατηγορούμενη δεν αποκλείεται να είχε συνεργό.

Ο δικηγόρος της Ιωάννας Νίκος Αλεξανδρής, μιλώντας στον ΣΚΑΙ  έκανε λόγο για πιθανή ύπαρξη συνεργών. Ο ίδιος έκανε γνωστό πως υπήρχαν εισηγήσεις όχι μόνο των οικείων της αλλά και γιατρών να μην παραστεί στην δίκη η Ιωάννα γιατί δεν θα της κάνει καλό, αλλά όπως είπε η ίδια αποφάσισε να παραστεί και να αντιμετωπίσει την κατηγορουμένη.  «Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω δεν θα αποκαταστηθεί ποτέ ούτε η όψη ούτε η υγεία της» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο δικηγόρος της Ιωάννας υπογράμμισε πως με μεγάλη δόση βεβαιότητας είναι πιθανό το σενάριο συνεργού- συνεργών γιατί γινόταν ένα χρόνο η προετοιμασία για το έγκλημα. «Οι συγκεκριμένες πράξεις δεν μπορούν να γίνουν από έναν άνθρωπο».

Όπως ανέφερε έχει σημασία το με ποιους μίλησε και ήρθε σε επαφή μετά η κατηγορουμένη σχετικά με το αν υπήρχαν συνεργοί, ποιοι ήταν αυτοί και ποιος ήταν ο ρόλος που έπαιξαν στην υπόθεση.

Πρόκειται για μια άριστα οργανωμένη και σχεδιασμένη επίθεση όταν μάλιστα λάβουμε υπόψη ότι κάποιος δεν ανήκει στο οργανωμένο έγκλημα, σημείωσε ο κ. Αλεξανδρής.

Δίκη

Αναφορικά με το χρονικό διάστημα που θα κρατήσει η δίκη ο κ. Αλεξανδρής είπε πως δεδομένου πως τέλος Νοεμβρίου θα πρέπει να τεθεί το θέμα της αποφυλακίσεως της δράστιδος, εκτιμά πως αρχές Νοεμβρίου μέχρι 10 Νοεμβρίου θα έχουν την απόφαση.

Υπογράμμισε πως βασική κατηγορία είναι η απόπειρα ανθρωποκτονίας και πως θα καταθέσουν 35-40 μάρτυρες συνολικά οι οποίοι ως επί τον πλείστον είναι άνθρωποι που ασχολήθηκαν με την υπόθεση (αστυνομικοί, γιατροί, κλπ).

Ερωτηθείς αν έχει δοθεί απάντηση από την κατηγορουμένη για το λόγο που έκανε αυτή την ο κ. Αλεξανδρής σημείωσε πως αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που περιμένουν να ακούσουν κατά την διάρκεια της δίκης.  «Έχουμε δώσει ότι θεωρούμε σαν απάντηση», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ