
Τι λέει ειδικός
Νέα στοιχεία για τη φωτιά που ξέσπασε μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη βλέπουν το φως της δημοσιότητας, την ώρα που η χώρα θρηνεί 57 νεκρούς και τα αίτια της τραγωδίας παραμένουν αναπάντητα.
Σύμφωνα με τον Κώστα Λακαφώση, μηχανολόγο και αεροναυπηγό μηχανικό, δεν δικαιολογούνται τόσο υψηλές θερμοκρασίες, όσο έχει γίνει γνωστό ότι αναπτύχθηκαν, σε ηλεκτροκίνητο τρένο.
Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα σχετικά με το τι θα μπορούσε να προκαλέσει το ηλεκτρικό τόξο που δημιουργήθηκε από την έκρηξη.
Μία φωτογραφία απεικονίζει την περιοχή που έγινε η σύγκρουση των τρένων αρκετή ώρα μετά το δυστύχημα και γίνεται αντιληπτό πόσο μικρή και συγκεντρωμένη είναι η φωτιά.
Σύμφωνα με τον κ. Λακαφώση, που μίλησε στο «Live News» πρέπει να ελεγχθεί η πυρασφάλεια και να ερευνηθεί τι είδους έλαια μετασχηματιστών χρησιμοποιούσε. Εάν είναι από ορυκτά καύσιμα, φυσικά έλαια ή 100% συνθετικά με βάση το πυρίτιο.
Τελευταίες Ειδήσεις
- «Για να το συνδέσω με την Ιθάκη»: Το επικό σκίτσο του Πετρουλάκη για το νέο κόμμα Τσίπρα, για το οποίο μιλούν όλοι σήμερα
- Τα Μερομήνια προβλέπουν «σκληρό» καλοκαίρι: Ποιος θα είναι ο πιο δύσκολος μήνας
- Τεκτονικές αλλαγές σε νέα δημοσκόπηση: Τα 2 κόμματα που εξαφάνισε ο Τσίπρας με το καλημέρα