Να ξεκαθαρίσουμε δύο βασικά πράγματα για τον Βαρουφάκη…

Βαρουφάκης: Η ιδέα για «εισβολή» στο Νομισματοκοπείο ήταν του Φλαμπουράρη

«Ελα έξω κάθαρμα που υπέγραψες Μνημόνια» φώναζαν οι δράστες

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, το βράδυ της Παρασκευής (10/3), όταν του επιτέθηκαν με γροθιές και κλωτσιές έξω από γνωστό εστιατόριο στην οδό Βαλτετσίου, στα Εξάρχεια.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης περικυκλώθηκε από περίπου 20-30 άτομα και ένας εξ αυτών τον χτύπησε στο πρόσωπο. Αμέσως έπεσε στο έδαφος και ένα άτομο τον κλώτσησε και τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο. Πριν την επίθεση, οι δράστες φώναζαν «έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες Μνημόνια». Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 πήγε μόνος του στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου και διαγνώστηκε με κάταγμα στη μύτη ενώ ήδη πήρε εξιτήριο. Η ΕΛ.ΑΣ. είναι στα ίχνη των δραστών και ήδη έχει συλληφθεί ένας 17χρονος.


Για την ιστορία, ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν έχει ψηφίσει υπέρ του Μνημονίου, είχε ψηφίσει μόνο την ενδιάμεση συμφωνία-γέφυρα το 2015.  Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως τασσόμαστε υπέρ του, απλά το αναφέρουμε ως αποκατάσταση της αλήθειας για τα όσα είπαν οι δράστες.


Η υπογραφή της συμφωνίας και τα λόγια του Βαρουφάκη

Αναφορικά την υπογραφή της συμφωνίας το 2015 ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε πει πως ήταν λάθος του που υπέγραψε, καθώς πίστευε ότι η κυβέρνηση θα εκμεταλλευόταν το χρόνο προκειμένου να προετοιμάσει τη ρήξη. «Αντ΄ αυτού ο κ. Τσίπρας προετοίμαζε τη συνθηκολόγηση», ανέφερε προσθέτοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε το δημοψήφισμα με στόχο να το χάσει. Τέλος, ο πρώην υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι υπήρξαν άνθρωποι εντός της κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομικών οι οποίοι «δούλευαν για την Τρόικα».


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.