Αν κάποιος επιμένει να είναι ανεμβολίαστος, δείξ’ του αυτό…

Τα πράγματα είναι όσο πιο ξεκάθαρα γίνονται...
Πότε θα επιτευχθεί η «ανοσία της αγέλης» στην Ελλάδα

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό είναι πάρα πολύ ξεκάθαρη σε ό,τι έχει να κάνει με τη χώρα μας- αλλά και με τις άλλες χώρες παγκοσμίως: η μετάλλαξη Δέλτα έχει αλλάξει τα δεδομένα του παιχνιδιού, καθώς ακόμα και όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο μπορούν να κολλήσουν αλλά και να μεταδώσουν τον ιό.

Αυτό το τελευταίο- το γεγονός, δηλαδή, πως και οι πλήρως εμβολιασμένοι κολλάνε τον ιό και τον μεταδίδουν- μοιάζει με βούτυρο στο ψωμί των ανεμβολίαστων, οι οποίοι… πανηγυρίζουν, χωρίς ωστόσο να βλέπουν το πιο σημαντικό εξ όλων.

Ποιο είναι αυτό;

Ότι σε όσους έχει χορηγηθεί κάποιο από τα σκευάσματα των Moderna, Pfizer, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Sputnik V ή ακόμα και το κινέζικο, σχεδόν εξαλείφουν την πιθανότητα σοβαρής νόσησης, ενώ ο θάνατος είναι εξαιρετικά σπάνιος.

Κι αν κάποιος επιμένει να μην εμβολιάζεται, καλό θα ήταν να του δείξουμε την πιο πρόσφατη μελέτη του αμερικάνικου CDC (Του κέντρου ελέγχου και πρόσληψης ασθενειών).

Τι λέει η συγκεκριμένη έρευνα; Σύμφωνα λοιπόν με τα νέα δεδομένα επιβεβαιώνεται εκ νέου πως οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν από τον κορωνοϊό περισσότερο από τους εμβολιασμένους.  Συγκεκριμένα έχουν 10 φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν και είναι 11 φορές πιο πιθανό να πεθάνουν από τον Covid-19 σε σχέση με όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Όσοι δεν είχαν εμβολιαστεί είχαν περίπου 4,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από τον ιό, πάνω από 10 φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν και 11 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από επιπλοκές της νόσου.

Εξακολουθείτε ν’ αμφισβητείτε την χρησιμότητα των εμβολίων;

Αν ναι, κακώς…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ