Το πήρε πάνω του ο Κυριάκος… (Pic)

Ανακοινώθηκε και επισήμως.
Το πήρε πάνω του ο Κυριάκος... (Pic)

Ήταν ένα από τα φλέγοντα ζητήματα των τελευταίων πολλών ημερών- του κορωνοϊού εξαιρουμένου, καθώς η πανδημία βρίσκεται στο επίκεντρο εδώ και σχεδόν μία διετία και αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς: τι θα συμβεί με τις αυξήσεις στη ΔΕΗ, οι οποίες θα έφταναν έως και το 50% και θα «γονάτιζαν» τον καταναλωτή;

Άπαντες περιμέναμε την τοποθέτηση της κυβέρνησης στα όσα ακούγονταν και είχαν αρχίσει, σιγά-σιγά, να παίρνουν μορφή επίσημης απόφασης. Κι αυτό έγινε το απόγευμα του Σαββάτου (11/9) στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από τα πλέον αρμόδια χείλη: του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τι είπε λοιπόν αναφορικά με τις επικείμενες αυξήσεις στο ρεύμα ο πρωθυπουργός;

«Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που συγκροτεί Ταμείο ενεργειακής μετάβασης, το οποίο θα καλύπτει το 80% των αυξήσεων σε όλους τους καταναλωτές και θα επιχορηγηθεί με 150 εκατ. ευρώ για να απομειώσει ή να μηδενίσει τις όποιες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος. Το μηναίο κόστος ενός μέσου νοικοκυριού από 300 έως 600 κιλοβατώρες δεν θα αυξηθεί πάνω από 2 ευρώ το μήνα, με τα μέτρα αυτά. Εάν δεν συνέβαινε αυτό, οι καταναλωτές θα χρεώνονταν με επιπλέον 20 έως 40 ευρώ.

Αυτό σημαίνει πρακτικά πως θα απομειωθούν ή και θα εξαφανιστούν οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Η επιλογή αυτή δείχνει πως η κυβέρνηση ξέρει και μπορεί να απαντά σε κάθε πρόκληση. Και ότι η ΔΕΗ έχει την δύναμη να προστατεύσει τους πελάτες της. Η επιδότηση θα αφορά σε πρώτη φάση έως το τέλος του έτους. Θα αφορά και επιχειρήσεις που λειτουργούν με ρεύμα χαμηλής τάσης», σχολίασε σχετικά.

Συγκεκριμένα, βάσει αυτών των εξαγγελιών του Κυριάκου Μητσοτάκη, αν ένας τυπικός πελάτης της ΔΕΗ πλήρωνε πριν 66,99 ευρώ, μετά τις ανατιμήσεις θα έφθανε να καταβάλλει 88,86 ευρώ για τον λογαριασμό ρεύματος. Μετά τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, το ποσό θα «επιστρέψει» πολύ κοντά στον αρχικό λογαριασμό, φτάνοντας τα 68,68 ευρώ.

Το πήρε πάνω του ο Κυριάκος... (Pic)

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, την επόμενη βδομάδα θα υπάρξει ακόμα πιο αναλυτικό πλάνο για τα όσα εξήγγειλε σήμερα ο Μητσοτάκης, που ασχολείται προσωπικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, μιας και αποτελεί ζωτικής σημασίας θέμα για σύσσωμο τον πληθυσμό της χώρας.

Εν αναμονή λοιπόν…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ