Μήπως να δίναμε λίγη περισσότερη προσοχή σ’ αυτό που είπε ο Κανάκης την Πέμπτη; 

Μήπως να δίναμε λίγη περισσότερη προσοχή σ’ αυτό που είπε ο Κανάκης την Πέμπτη; 

Μεγάλος προβληματισμός...

Για ακόμα μία φορά στον «αέρα» του Ράδιο Αρβύλα ο παρουσιαστής Αντώνης Κανάκης… ξαναχτύπησε σχολιάζοντας τη δημοσιογραφία, αναφορικά με την κάλυψη της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα» το βράδυ της Πέμπτης, αναφέρθηκε στην πρόσφατη ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

«Οι φορείς ενημέρωσης θα έπρεπε να προβληματίζονται γιατί ο κόσμος προτιμάει να ενημερώνεται από μια σατιρική εκπομπή ή από δύο σατιρικές εκπομπές ή από τρεις σατιρικές εκπομπές ή από το διαδίκτυο ή από ανεξάρτητα μέσα στο διαδίκτυο και όχι από εσάς που κυκλοφορείτε με τον τίτλο ”φορείς ενημέρωσης”» είπε ο Αντώνης Κανάκης προκαλώντας προβληματισμό για την δημοσιογραφία στην Ελλάδα.


«Συντεχνίες, κόμπλεξ, προσωπικό συμφέρον, προσπάθεια διατήρησης προσωπικής εξουσίας και μόνο αυτά τους ενδιαφέρουν. Τίποτα άλλο. Τίποτα άλλο δεν χαμπαριάζει κανένας. Οι συνειδήσεις χαμένες στο διάστημα ακόμα και αυτές τις στιγμές», συμπλήρωσε ο παρουσιαστής.

Ο Αντώνης Κανάκης είπε ότι οι άνθρωποι είναι «εμβρόντητοι» από το γεγονός ότι οι φορείς εκμετάλλευσης των μέσων ενημέρωσης φαίνεται να ενδιαφέρονται περισσότερο για τα προσωπικά τους συμφέροντα, παρά για τα συμφέροντα των ανθρώπων που εξυπηρετούν.

Ο Κανάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ζούμε σε μια εποχή που τα πάντα καταγράφονται και τίποτα δεν σβήνεται. Αυτή η εποχή είναι πολύ ενδιαφέρουσα γιατί για πάντα θα καταγράφεται τι έγινε αυτές τις μέρες στην Ελλάδα, τι ειπώθηκε από τους Έλληνες πολίτες πρώτα απ’ όλα, από πολλά ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης και από αυτή την εκπομπή και τι θέση πήραν ορισμένοι άνθρωποι. Αυτά που γράψατε, αυτά που είπατε, θα καταγραφούν για πάντα αυτά τα πράγματα».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.