Δημοσκόπηση με ανατροπές: «Μετωπική» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ με… απροσδόκητο νικητή! (Pics)

Νούμερα που «τρομάζουν»...
Δημοσκόπηση ανατροπών: Τρελή έκπληξη με τη Χρυσή Αυγή που δεν περίμενε κανείς

Ο Σεπτέμβρης είναι, διαχρονικά, ένας από τους πιο τεταμένους πολιτικά μήνες στη χώρα μας, καθώς η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης αποτελεί, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, τόπο που ανακοινώνονται τα πιο σημαντικά μέτρα που θα παρθούν στο εγγύς μέλλον, επιβεβαιώνονται ή διαψεύδονται ηχηρά οι διαφαινόμενες πολιτικές αλλαγές και οι ηγέτες κυρίως των δύο μεγάλων κομμάτων μιλούν εκτενώς στο λαό μέσω των συνεντεύξεων.

Φέτος η κατάσταση είναι ακόμα πιο σημαντική, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως προερχόμαστε από ένα ιδιαιτέρως δύσκολο καλοκαίρι, με τις καταστροφικές πυρκαγιές και την επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα να βρίσκονται στο ζοφερό προσκήνιο.

Υπό αυτό το σκηνικό, και λίγο πριν τη ΔΕΘ, η δημοσκόπηση της Opinion Poll για την πρόθεση ψήφου παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς τα ευρήματά της είναι ιδιαιτέρως… σαφή.

Πιο συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία φέρεται να προηγείται κατά 14 σχεδόν ολόκληρες μονάδες, καθώς προηγείται με 35% έναντι 21,1% του ΣΥΡΙΖΑ, με το Κίνημα Αλλαγής να είναι τρίτο με 6,2%.

Αυτό σημαίνει- πάντα σύμφωνα με την συγκεκριμένη δημοσκόπηση- πως το κυβερνών κόμμα όχι απλά δε «λαβώθηκε» από το φοβερά δύσκολο καλοκαίρι, αλλά παρά το γεγονός πως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι ευθύνεται για την κακή διαχείριση στο θέμα των πυρκαγιών (το 29,7% λέει πως φέρει μεγάλη ευθύνη η κυβέρνηση), αυξάνει κι άλλο τη διαφορά του από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Δημοσκόπηση με ανατροπές: «Μετωπική» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ με... απροσδόκητο νικητή! (Pics)

Στο ερώτημα «Ποιον θεωρείται καταλληλότερο πρωθυπουργό;» ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά τα όσα… ακούγονται εσχάτως, παραμένει σταθερά μπροστά με 45,6% έναντι 19,7 % του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το «Κανένας από τους δύο» βρίσκεται στο ιδιαιτέρως υψηλό 30,6%.

Δημοσκόπηση με ανατροπές: «Μετωπική» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ με... απροσδόκητο νικητή! (Pics)

Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση σήκωσε πολλή «σκόνη» στα social media με την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγω για πλασματικά νούμερα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, την στιγμή που στην ΝΔ πανηγυρίζουν για τη διαφορά.

Ποια από τις δύο πλευρές έχει δίκιο;

Μόνο η κάλπη μπορεί να δώσει σαφή απάντηση…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ