Πόσο σοβαρά μπορεί να αρρωστήσουμε από κορωνοϊό;

Νέα έρευνα παρουσιάζει τις πιθανότητες κάποιος ασθενής με Covid-19 να αρρωστήσει ελαφρά ή βαριά.
Πόσο σοβαρά μπορεί να αρρωστήσουμε από κορωνοϊό;

Η παρουσία συγκεκριμένων αυτο-αντισωμάτων στο αίμα των νοσηλευόμενων ασθενών με Covid-19, σχετίζεται στενά με τον κίνδυνο να νοσήσουν βαριά, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, στην οποία βασίζεται νέο τεστ που θα μπορούσε να δείξει κατά πόσο κάποιοι άνθρωποι κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά και να εισαχθούν στο νοσοκομείο από επιπλοκές του Covid.

Τα αυτο-αντισώματα στον οργανισμό είναι πρωτεΐνες που, αντί να αμύνονται έναντι των βακτηρίων και των ιών, επιτίθενται στα ίδια τα κύτταρα και τα μόρια του ασθενούς. Το νέο τεστ για τον κορονοϊό θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόβλεψη ποιοι άνθρωποι, όταν εισάγονται στο νοσοκομείο, έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα για σοβαρή Covid-19 και διασωλήνωση.

 

Την ίδια ώρα θα μπορούσε να δείξει προκαταβολικά ποιος άρρωστος με Covid-19, προτού φθάσει στο σημείο εισαγωγής σε νοσοκομείο, χρειάζεται στενότερη παρακολούθηση, επειδή κινδυνεύει περισσότερο με επιδείνωση της υγείας του σε μερικές μέρες. Μολονότι ένας τέτοιος δείκτης-τεστ αυτοαντισωμάτων «πιάνει» μόνο ένα ποσοστό όσων τελικά αρρωσταίνουν βαριά, παρόλα αυτά, σύμφωνα με τους επιστήμονες, θα ήταν μια χρήσιμη βοήθεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ