Εθνικές εκλογές 2023: «Μπλέξαμε» άσχημα… 

Έχετε καταλάβει γιατί μειώθηκαν δραστικά τα κρούσματα μετά το διάγγελμα;

H σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη ρίχνει βαριά της σκιά της στο πολιτικό σκηνικό της χώρας

Πτώση 2,9 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία σε νέα δημοσκόπηση της MARC που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, με τη διαφορά πλέον με τον ΣΥΡΙΖΑ να ανέρχεται σε 4,6% από 7,4% που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για την πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας μετά την πρωτοφανή σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Ειδικότερα, στο ερώτημα για την πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση της MARC που παρουσιάστηκε στο δελτίο του ΑΝΤ1, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει το 29,6% της προτίμησης. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 25%, δηλαδή η διαφορά έπεσε στις 4,6% μονάδες, από το 7% περίπου που ίσχυε στις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 9,7%, το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 3,9% και το ΜέΡΑ25 με 3,5%.


Τα ευρήματα της δημοσκόπησης προβληματίζουν αφού ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνουν ποσοστά κάτω του 30%, γεγονός που σημαίνει ότι το σενάριο της αυτοδυναμίας απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο, ακόμα και στις δεύτερες κάλπες.

Ενώ η κυβέρνηση συνεργασίας μοιάζει μονόδρομος, στην ελληνική Βουλή οι πολίτες φαίνεται από τη δημοσκόπηση πως θα ψηφίσουν πέντε κόμματα, εφόσον εάν το ΜέΡΑ25 μείνει εκτός. Σε περίπτωση πεντακομματικής Βουλής, το πρώτο κόμμα για να έχει την αυτοδυναμία χρειάζεται ποσοστό 38% και από τη δημοσκόπηση προκύπτει πως τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνουν κάτω από 30%. Βάσει της δημοσκόπησης οι πιθανότητες για τρίτες κάλπες είναι ιδιαίτερα αυξημένες αφού ο σχηματισμός κυβέρνησης φέτος μοιάζει δύσκολη εξίσωση για δυνατούς λύτες.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.