Το οριστικό πόρισμα: Το λάθος που σκότωσε τον Mad Clip δεν ήταν τελικά η ταχύτητα

Το οριστικό πόρισμα: Το λάθος που σκότωσε τον Mad Clip δεν ήταν τελικά η ταχύτητα

Ο πραγματογνώμονας που ορίσθηκε από την οικογένεια του αδικοχαμένου μουσικού, ρίχνει φως στα αίτια της τραγωδίας.

Ο πραγματογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς εξηγεί: «Το όχημα φαίνεται να ολισθαίνει με ελαφρά κλίση δεξιά και μετά ακαριαία προσπάθησε να το συγκρατήσει όμως δυστυχώς απώλεσε την ευστάθειά του».

 

Ο 34χρονος trapper στρίβει απότομα το τιμόνι και η Porsche καρφώνεται σε κολόνα φωτισμού, χωρίς να υπάρχουν περιθώρια αντίδρασης. Ο διαγνωστικός έλεγχος που αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες, ίσως δείξει», όπως λέει ο κ. Μαδιάς, αν το αυτοκίνητο είχε κάποιο πρόβλημα.

«Ευελπιστούμε να ανακτήσουμε πλήρη στοιχεία για το τι ακριβώς συνέβη σε όλες τις ηλεκτρονικές μονάδες του συστήματος του εγκεφάλου του αυτοκινήτου».

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του πραγματογνώμονα, «134 χλμ. ανά ώρα ήταν η ταχύτητά του. Αυτή είναι η πλέον προσεγγίσιμη ταχύτητα εκτροπής του αυτοκίνητου». Ωστόσο, όπως σημειώνει ο ίδιος, πρόκειται για μια ελέγξιμη ταχύτητα για έναν έμπειρο οδηγό.

 

Κατά τη διάρκεια του διαγνωστικού ελέγχου αναμένεται να ελεγχθούν τόσο τα λάστιχα όσο και οι αναρτήσεις της μοιραίας Porsche, σε μια προσπάθεια να συμπληρωθεί πλήρως το παζλ της τραγωδίας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.