«Θα χάσει τη δουλειά του με αυτά που λέει»: Η απόφαση του ΑΝΤ1 για τον Αντώνη Κανάκη

«Ψήνεται» μεταγραφή... βόμβα στον ΑΝΤ1 - Αυτόν παίρνει για να «εκτοξεύσει» την τηλεθέαση

Μετά την εκπομπή για τα Τέμπη

Διαφορετικό ήταν το τελευταίο επεισόδιο του Ράδιο Αρβύλα που έγινε στη «σκιά» της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, με τα λεγόμενα του Αντώνη Κανάκη να γίνονται viral και να σχολιάζονται ποικιλοτρόπως.

Στο ξεκίνημα της εκπομπής ο Αντώνης Κανάκης είπε πως όταν έκαναν το πρώτο Ράδιο Αρβύλα, πριν από 15 χρόνια, ήταν η περίοδος της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου: «Όταν ξεκίνησε το Ράδιο Αρβύλα, ήταν πριν 15 χρόνια, όταν σκότωσαν τον Αλέξη. Ήμασταν σε τρομακτικά άβολη θέση να βγαίνουμε στον αέρα. Θυμάμαι να λέω Θεέ μου ας μην χρειαστεί να ξαναβγούμε στον αέρα υπό παρόμοιες συνθήκες.

Να που χρειάζεται και το Ράδιο Αρβύλα θα είναι μια εκπομπή που απλά θα επικοινωνήσουμε και θα εκφράσουμε όλα όσα κι εσείς σκέφτεστε. Είμαστε όλοι στην ίδια κατάσταση σε αυτήν την χώρα. Ελπίζω να είμαστε. Δεν θα υπάρχει ροή. Προκαταβολικά ζητώ συγγνώμη. Ο λόγος δεν θα είναι δομημένος… Μέσα στο πλαίσιο του τριήμερου πένθους, άρχισε ήδη η επιστροφή στην κανονικότητα. Έπαιζε κανονικά το Survivor και ψάχνοντας ειδήσεις, έβλεπα μια γκόμενα που φιλούσε τον άλλο γκόμενο. Θα κάνουν ό,τι μπορούν για να επιστρέψουμε σε αυτήν την χαζοχαρούμενη κανονικότητα της λοβοτομής. Αν και θα κάνουν ό,τι μπορούν να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, εμείς δεν μπορούμε» και συμπλήρωσε:

«Μας είναι αδύνατο να κάνουμε το Ράδιο Αρβύλα, όπως μια εβδομάδα πριν. Δεν μπορούμε, δεν θέλουμε και δεν μας βγαίνει. Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε στα συστατικά αυτά που θα επιστρέψουν τον κόσμο στην κανονικότητα του έλα μωρέ να, πάμε να ασχοληθούμε με το Survivor με τους γκόμενους και τις γκόμενες. Δεν θέλουμε να συμμετέχουμε ε αυτό το πράγμα», ενώ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και το διάγγελμά του, ο Αντώνης Κανάκης σχολίασε καυστικά: «Όχι, η τραγωδία δεν οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, είστε ανίκανοι. Δεν δέχομαι τη συγγνώμη σου. Ψάχνω να βρω έναν λόγο να την δεχτώ αλλά δεν βρίσκω».


Παράλληλα ο Αντώνης Κανάκης τόνισε πως αυτό το διάστημα δεν μπορούν να συνεχίσουν το Ράδιο Αρβύλα στην κανονική του ροή, καθώς είναι συντετριμμένοι. Η δομή της εκπομπής, όπως έκριναν όλοι στην ομάδα του Ράδιο Αρβύλα πρέπει προς στιγμήν να αλλάξει. Έτσι ο Αντώνης Κανάκης ανακοίνωσε ότι: «Από ό,τι καταλάβαμε από τα μηνύματα, αυτό που είπα ήταν διφορούμενο και πρέπει να το διευκρινίσω. Δεν εννοούσα ότι εξαφανιζόμαστε, αλλά ότι το Ράδιο Αρβύλα δεν μπορεί να συνεχίσει στην μορφή που ήταν. Έχουμε σκέψεις να βγούμε αύριο από το περιβάλλον του Βινυλίου και να κάνουμε κάποιες εκπομπές που δεν θα είναι το Ράδιο Αρβύλα, όπως το ξέραμε», θέλοντας να αφήσει να περάσει ένα διάστημα χωρίς σάτιρα».

Σε άλλο σημείο, ο Αντώνης Κανάκης έκανε αναφορά και στους γραβατάκηδες, υπονοώντας τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ, Άρη Πορτοσάλτε στον οποίο εξαπέλυσε επίσης επίθεση στα περί θυσίας αλλά και στους συμψηφισμούς που προσπαθεί να κάνει με την τραγωδία στο Μάτι.

«Αυτό που είναι χυδαίο είναι ότι τολμάς να κάνεις αυτούς τους συμψηφισμούς αυτήν την ώρα (σ.σ. για το Μάτι), ξεκινάς να λες ότι δεν είναι της στιγμής, αλλά το λες. Αν δεν είναι της στιγμής, βούλωσέ το, μην το λες…» Παρακάτω σε ένα δεύτερο απόσπασμα συνέχισε ο Αντώνης Κανάκης: «Επικοινωνούν αυτοί οι άνθρωποι με τον εγκέφαλό τους; Δηλαδή γ…ώ τις γραβάτες σας, τα σακάκια σας, τα πτυχία σας, τις θέσεις σας, την μούρη που πουλάτε οι δημοσιογράφοι οι έγκριτοι και σκ…ά στα μούτρα σας».

Πολλοί έγραψαν στον Αντώνη Κανάκη πως με αυτά που είπε θα χάσει τη δουλειά του. Ωστόσο κύκλοι του ΑΝΤ1 διευκρινίζουν ότι στο Ράδιο Αρβύλα έχουν απόλυτη ελευθερία να σατιρίζουν όποιον θέλουν και σημειώνουν ότι ο Αντώνης Κανάκης έχει την απόλυτη στήριξη του σταθμού. Μάλιστα είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν τον παρουσιαστή σε οποιαδήποτε απόφαση πάρει για το ύφος της εκπομπής μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ακόμα κι αν αποφασίσει δηλαδή να βγαίνει έως το τέλος της σεζόν μόνο από περιβάλλον «Βινυλίου» ο σταθμός θα δώσει το πράσινο φως.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.