Τσιόδρας: Τα 3 μέτρα για να πέσουν 90% τα κρούσματα στα σχολεία – Τι έκανε ο ίδιος με τα 3 παιδιά του

Η έκρηξη των κρουσμάτων κορονοϊού ανησυχεί την κυβέρνηση, κυρίως λόγω της επιστροφής των μαθητών στα θρανία την προσεχή Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου.
Τσιόδρας: Τα 3 μέτρα για να πέσουν 90% τα κρούσματα στα σχολεία - Τι έκανε ο ίδιος με τα 3 παιδιά του

Βασική κυβερνητική επιθυμία είναι να αυξηθούν οι εμβολιασμοί στα παιδιά άνω των 12 ετών. Έτσι αποφασίστηκε ότι στον εμβολιασμό αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο πλέον και οι παιδίατροι, οι οποίοι θα μπορούν σύντομα να εμβολιάζουν τα παιδιά στα ιατρεία τους.

 

Η κυβέρνηση και κυρίως ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την αρχή αυτής της υγειονομικής κρίσης συμβουλεύεται τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Έτσι και τώρα ο καθηγητής παίζει σημαντικό ρόλο στη λήψη όποιων αποφάσεων. Ο κύριος Τσιόδρας στάθηκε ιδιαίτερα στον εμβολιασμό των παιδιών 12-17 ετών, σημειώνοντας ότι «θα παίξει καταλυτικό ρόλο μαζί με τα άλλα μέτρα στον έλεγχο της επιδημίας και στην σταδιακή αυτορρύθμιση και συνέχιση της κοινωνικής ζωής».

Παράλληλα, ανέφερε πως «είμαστε σε μία εποχή όπου περίπου το 100% των στελεχών που κυκλοφορούν είναι η μετάλλαξη Δ. Η επιστημονική μας ομάδα αναλύει όλες τις πληροφορίες που εισρέουν από το εξωτερικό. Φυσικά αυτή η υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δ αφορά και τα παιδιά μας και για αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία τώρα που ανοίγουν τα σχολεία να τηρούνται τα μέτρα πρόληψης έναντι της διασποράς του ιού και στα σχολεία».

 

Ο καθηγητής Τσιόδρας δεν παρέλειψε να αποκαλύψει πως και τα 3 παιδιά του που βρίσκονται ήδη στην εφηβεία έχουν εμβολιαστεί.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ