Είναι οριστικό: Η απόφαση Μητσοτάκη για τις εκλογές μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Οι προβλέψεις των στοιχηματικών για τις αυριανές εκλογές

Οι τελικές αποφάσεις του πρωθυπουργού

Οι πολιτικοί προσπαθούν εδώ και μέρες να αποκωδικοποιήσουν τις σκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με τις αποφάσεις του που θα αφορούν το χρόνο των εκλογών, στη «σκιά» του σιδηροδρομικού δυστυχήματος με 57 νεκρούς στα Τέμπη.

Στο Μέγαρο Μαξίμου όλοι οι συνομιλητές του πρωθυπουργού έχουν διαβεβαιώσει πως ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέκοψε κάθε συζήτηση σε όλες τις συσκέψεις που έχουν προηγηθεί κι εξηγεί πως η μοναδική έγνοια της κυβέρνησης είναι η διαλεύκανση της υπόθεσης και βέβαια ο σεβασμός στη μνήμη των θυμάτων.

Σε κάθε περίπτωση ο ίδιος ο πρωθυπουργός τις τελευταίες ημέρες, μετά την τραγωδία στα Τέμπη, έχει δεχθεί αρκετές εισηγήσεις οι οποίες – όπως είναι φυσικό – είναι εκ διαμέτρου αντίθετες.

Κανένας βέβαια δεν μπορεί να μπει αυτή τη στιγμή στο μυαλό του αν και οι βασικοί συνομιλητές του υποστηρίζουν πως ο ίδιος είναι πολιτικό ον και θα λάβει μια σαφή πολιτική απόφαση στο τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλάνο του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις εκλογές δεν αλλάζει παρά το γεγονός ότι κυκλοφορεί αυτή η πληροφορία. Οι εθνικές εκλογές αναμένεται να γίνουν κανονικά πάνω στον αρχικό σχεδιασμό. Παρ’ όλα αυτά η εντολή από το Μαξίμου στους βουλευτές είναι να μην γίνεται η παραμικρή αναφορά στις εκλογές όσο διερευνώνται τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.