«Το είχαμε πει ότι θα γίνει»: Πανηγυρίζει ο Ερντογάν… (Vid)

«Το είχαμε πει ότι θα γίνει»: Πανηγυρίζει ο Ερντογάν... (Vid)

Δεν μπορεί να κρύψει την χαρά του ο Σουλτάνος.

Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο μπαίνει η Τουρκία σε λίγους μήνες. Η γειτονική χώρα δοκιμάστηκε στον υπέρτατο βαθμό πριν από λίγες μέρες, όταν ο φονικός σεισμός στέρησε την ζωή 45.000 ανθρώπων, καταγράφοντας μία τραγωδία άνευ, ενδεχομένως, προηγουμένου.

Μέσα σ’ αυτό το ζοφερό κλίμα, η χώρα οδηγείται τον Ιούνιο σε εκλογές, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Μπορεί το προηγούμενο διάστημα να δημιουργήθηκαν οι εντυπώσεις πως για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια ο Σουλτάνος θα χάσει την εξουσία, όμως τα τελευταία νέα τον θέλουν σχεδόν βέβαιο νικητή.

Σ’ αυτή την αισιοδοξία συντείνει και το γεγονός πως η αντιπολίτευση διαλύθηκε, κάτι που χαροποίησε ιδιαιτέρως τον Ερντογάν: «Εμείς πριν από πολλούς μήνες είχαμε πει το τι θα συμβεί. Είναι όπως λένε οι Πέρσες “έκατσαν, συνομίλησαν και διαλύθηκαν”. Το είχαμε πει. Έτσι ακριβώς συνέβη. Εμείς εδώ το μέλημα μας είναι η επιβίωση, εκείνοι ως μέλημα έχουν τη μοιρασιά! Εμείς έχουμε ως μέλημα την επιβίωση. Ζήσαμε έναν σεισμό, την μεγαλύτερη καταστροφή όλων των καταστροφών. Εμείς προσπαθούμε να τον αντιμετωπίσουμε, πως θα απομακρύνουμε τα συντρίμμια. Όπως είπα στον λαό μου, δώστε μας ένα χρόνο», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Ο οποίος, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα συνεχίσει να βρίσκεται στον προεδρικό θώκο και τα επόμενα (αρκετά) χρόνια…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.