Ο Παπαδάκης… δίκασε για τα Τέμπη – Η ατάκα «φωτιά»

Ο Παπαδάκης... δίκασε για τα Τέμπη - Η ατάκα «φωτιά»

«Είναι μια μεγάλη τραγωδία με αδιανόητες, μέχρι στιγμής, εξηγήσεις!»

Ο Γιώργος Παπαδάκης μίλησε μέσω Skype στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου και ξέσπασε για τη στάση που έχει κρατήσει η εταιρεία όσον αφορά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αλλά και για τις συνθήκες του σιδηροδρομικού δικτύου στη χώρα μας και τις εξηγήσεις που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής για την εθνική τραγωδία.

«Είναι μια μεγάλη τραγωδία με αδιανόητες, μέχρι στιγμής, εξηγήσεις! Πολύ σωστός ο προβληματισμός σου, πριν από λίγο, μιλώντας με τον κ. Λέκκα. Που είναι η εταιρεία; Η εταιρεία είναι εξοργιστικό ότι βγάζει ανακοινώσεις συμπαράστασης. Δεν την θέλουμε τη συμπαράσταση! Εμείς θέλουμε να ξέρουμε τι έκανε η εταιρεία για να μην έχουμε το ανθρώπινο λάθος, τι έκανε η εταιρεία για να μην έχουμε μέχρι στιγμής 42 νέων ανθρώπων τον χαμό», είπε αρχικά ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα».


«Το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μάς παραπέμπει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο γιατί δεν φροντίσαμε όλες τις αλλαγές που έχουν γίνει στις σιδηροδρομικές γραμμές και τη διαχείρισή τους ώστε να ξέρουμε που ανήκουν οι ράγες, που ανήκουν τα τρένα, που ανήκει το προσωπικό, που ανήκουν οι κανόνες ασφαλείας. Ξέρεις εσύ; Όχι. Κανένας δεν ξέρει. Από το πρωί ψαχνόμαστε. Όλοι μας έλεγαν δε φταίω εγώ.

Το οφείλουμε σε αυτούς τους ανθρώπους που έφυγαν. Δεν είναι η ώρα της απόδοσης των ευθυνών. Έχω την εντύπωση ότι αυτό θα πρέπει να γίνει άμεσα, αλλά είναι πολλά τα χρόνια, βρε Νίκο. Από το 2004 που προετοιμαζόμασταν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δαπανήσαμε χρήματα που δεν τα είχαμε. Από τις αιματηρές οικονομίες του ελληνικού λαού και δεν έγινε τίποτα! Διαφημίζαμε τα ταξίδια με τρένο για το πόσο γρήγορα είναι, αλλά δεν μας είχαν διευκρινίσει κάτι: ότι πάρα πολύ γρήγορα θα πήγαινες και στον θάνατο ενδεχομένως γιατί δεν είχαν πάρει τα μέτρα ασφαλείας. Μακάβριο, θα μου πεις αυτό το οποίο αναφέρω, αλλά αυτές ήταν και οι ανακοινώσεις των εργαζομένων.

Πρωί πρωί, εκείνο το οποίο με τρέλανε, ήταν το γεγονός ότι για 10-12 λεπτά η εμπορική αμαξοστοιχία που κατέβαινε από τη Θεσσαλονίκη και η επιβατική που πήγαινε προς τη Θεσσαλονίκη με 350 άτομα ήταν στην ίδια σιδηροδρομική γραμμή και δεν είχε αντιληφθεί κανένας ότι η μία θα πέσει πάνω στην άλλη και χρειάστηκε ένας από τους διασωθέντες να πάρει στο 112. Αυτό είναι χυδαίο, απαράδεκτο», κατέληξε ο Γιώργος Παπαδάκης.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.