Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άλλαξε γνώμη; – Η νέα ημερομηνία των εκλογών

Οι προβλέψεις των στοιχηματικών για τις αυριανές εκλογές

Η τραγωδία φέρνει αλλαγές στον κυβερνητικό σχεδιασμό

Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη φαίνεται πως αλλάζει και τον εκλογικό σχεδιασμό. Ενώ θεωρούνταν «κλειδωμένη» η ημερομηνία της 9ης Απριλίου για τις πρώτες κάλπες, πλέον φαίνεται πως αυτό αλλάζει.

Σε περίπτωση πρώτων εκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπρεπε να κάνει την προκήρυξη σε 10 ημέρες. Ουσιαστικά θα έκανε έναν θετικό απολογισμό της τετραετίας για το κυβερνητικό έργο και πλέον αυτό μοιάζει αδύνατο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από την τραγική απώλεια τόσων νέων ανθρώπων.

Επίσης την Παρασκευή 3 Μαρτίου, είχε σχεδιαστεί ένα πανηγυρικό Υπουργικό Συμβούλιο που θα ανακοινωνόταν η αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά ήδη έχει αναβληθεί.


Ο προβληματισμός για την ημερομηνία των εκλογών είναι διάχυτος στην κυβέρνηση αφού για τις επόμενες 8 ημέρες οι διασώστες θα ψάχνουν για να βρουν το οτι,δήποτε να δώσουν στους συγγενείς για να κηδέψουν τους δικούς τους.

Σύμφωνα με τον ALPHA, φαίνεται πως η προκήρυξη των εκλογών θα γίνει στις 22 Μαρτίου και οι πρώτες κάλπες θα στηθούν στις 23 Απριλίου ενώ οι δεύτερες στις 28 Μάϊου. Επίσης υπάρχει και το σενάριο της προκήρυξης των εκλογών στις 14 Απριλίου με πρώτες κάλπες στις 14 Μάϊου και δεύτερες στις 25 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.