Σε καραντίνα ο διπλανός: Αυτά είναι τα 4 νέα μέτρα για τα σχολεία μετά την αλλαγή πρωτοκόλλου

σχολεία

Συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και συζητά το πώς θα αντιμετωπίσουν τα σχολεία τη διασπορά σε μία τάξη και πότε θα αναστέλλεται η λειτουργία ενός τμήματος.

Συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και συζητά το πώς θα αντιμετωπίσουν τα σχολεία τη διασπορά σε μία τάξη και πότε θα αναστέλλεται η λειτουργία ενός τμήματος. Οι ειδικοί προβληματίζονται για το τι θα γίνει με τα κρούσματα κορωνοϊού όταν ανοίξουν τα σχολεία.

Ποιες είναι οι προτάσεις των ειδικών; Τι θα γίνεται με τα σχολεία όταν εντοπίζονται κρούσματα; Σύμφωνα με τον Βηματοδότη οι προτάσεις τους είναι οι εξής:

  • Όταν νοσήσει μαθητής ενός τμήματος, ο διπλανός του στο θρανίο τίθεται σε καραντίνα. Όσοι κάθονται στο μπροστά και στο πίσω θρανίο, τίθενται και αυτοί σε καραντίνα εφόσον δεν έκαναν σωστή χρήση μάσκας και είναι ανεμβολίαστοι. Από την καραντίνα επιστρέφουν μία εβδομάδα μετά με αρνητικό rapid test.
  • Οι υπόλοιποι μαθητές του τμήματος εφόσον είναι ανεμβολίαστοι θα κάνουν ένα rapid test, και 1εφόσον είναι αρνητικό θα ακολουθήσουν δύο self test μέσα στην εβδομάδα, και την έβδομη μέρα θα επαναλάβουν το rapid test.
  • Για όσους μαθητές είναι εμβολιασμένοι θα γίνονται δύο τεστ στην αρχή και στο τέλος της εβδομάδας. Όλοι παραμένουν στο σχολείο εφόσον δεν βγουν θετικοί στον ιό.
  • Το τμήμα κλείνει μόνο όταν διαπιστωθεί ότι κρούσματα είναι πάνω από τους μισούς μαθητές, δηλαδή 50% + 1