Ρελάνς με ηχηρό όνομα: Αυτός είναι ο εκλεκτός της κυβέρνησης για τη θέση του Ευάγγελου Αποστολάκη

Έντονες είναι οι διεργασίες μετά το ναυάγιο της υπουργοποίησης του Ευάγγελου Αποστολάκη για το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Ποιο όνομα ακούγεται έντονα για να αντικαταστήσει τον ναύαρχο; 
Ευάγγελος Αποστολάκης

Έντονες είναι οι διεργασίες μετά το ναυάγιο της υπουργοποίησης του Ευάγγελου Αποστολάκη για το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Ποιο όνομα ακούγεται έντονα για να αντικαταστήσει τον ναύαρχο;

Έντονη είναι η φημολογία τις τελευταίες ώρες ότι στα πρόσωπα που εξετάζονται προς υπουργοποίηση στο υπό σύσταση υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες το όνομα που ακούγεται έντονα τις τελευταίες ώρες είναι αυτό του Στρατηγού ε.α. και επίτιμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Μιχαήλ Κωσταράκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Κωσταράκου προς το παρόν δεν έχει δεχτεί κάποια πρόταση ωστόσο εάν αυτό συμβεί θα την μελετήσει και θα αποφασίσει με νηφαλιότητα. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο Βήμα ότι ο κ. Κωσταράκος είναι γνώστης των εθνικών θεμάτων και άμυνας ωστόσο παρακολουθεί εδώ και χρόνια τα θέματα των πυρκαγιών. Σημειώνεται ότι το όνομά του είχε ακουστεί κατά καιρούς και για τη θέση του επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

Νωρίτερα ο Γιάννης Οικονόμου περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά του υπουργού που αναζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να συμπληρώσει το χθεσινό ανασχηματισμό είχε σημειώσει ότι «η επιλογή θα είναι ένας άνθρωπος που επιχειρησιακά θα μπορεί να σηκώσει το πολύ μεγάλο βάρος αυτού του πεδίου και ταυτόχρονα η παρουσία του στον δημόσιο βίο θα είναι τέτοια που δεν θα δικαιολογεί την απαξίωσή του ή το να του κολλάνε ταμπέλες».

Πέραν των αιχμών κατά του κ. Αποστολάκη ότι το πρόσωπο που αναζητείται θα πρέπει «επιχειρησιακά θα μπορεί να σηκώσει το βάρος», η φράση αυτή οδήγησε πολλούς να αναζητήσεις και ερμηνείες που κατέληξαν στην έντονη φημολογία για υπουργοποίηση του κ. Κωσταράκου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ