Εύα Καϊλή: Γιατί δεν πρόκειται να την αφήσουν ελεύθερη οι Βέλγοι

Εύα Καϊλή: Γιατί δεν πρόκειται να την αφήσουν ελεύθερη οι Βέλγοι

«Καταπέλτης» ο εισαγγελέας

Ολοκληρώθηκε η ακρόαση της Εύας Καϊλή στο Eφετείο, μετά την έφεση που είχαν ασκήσει. Όπως ανέφερε ο ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, η απόφαση για την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου που εμπλέκεται στην υπόθεση του Qatar Gate αναμένεται στις 3 Μαρτίου.

Η Εύα Καϊλή, σύμφωνα με το Open, ζήτησε να είναι παρούσα στη διαδικασία την Τρίτη (28/2) και μάλιστα μίλησε για περίπου 5 λεπτά. Αφού έκανε μία σύντομη αναφορά στις πολιτικές της πεποιθήσεις, ζήτησε από τους τρεις δικαστές και τον εισαγγελέα, να επιστρέψει στο σπίτι της, ώστε να είναι δίπλα στην κόρη της.


Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο εισαγγελέας ήταν ιδιαίτερα σκληρός στις τοποθετήσεις του λέγοντας πως εάν η κυρία Καϊλή αποφυλακιστεί, έστω και με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, είναι ύποπτη φυγής από το Βέλγιο, ύποπτη αλλοίωσης στοιχείων και ύποπτη ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Οι τοποθετήσεις του εισαγγελέας δείχνουν τη «γραμμή» των Αρχών που δεν φαίνεται να αφήνουν ελεύθερη την ευρωβουλευτή. Την ίδια στιγμή, ο ισχυρισμός της πως πρέπει να αποφυλακιστεί για να είναι δίπλα στο παιδί της χάνει έδαφος διότι αφέθηκε ελεύθερος ο Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Οι συνήγοροί της τόνισαν πως δεν υπάρχει κίνδυνος να φύγει από τη χώρα, ενώ επεσήμαναν πως δεν υπάρχουν στοιχεία για όσα την κατηγορεί ο Αντόνιο Παντσέρι, ο φερόμενος ως εγκέφαλος του σκανδάλου χρηματισμού που ταλανίζει το Ευρωκοινοβούλιο. Ωστόσο, ο εισαγγελέας ήταν εκ διαμέτρου αντίθετος και στάθηκε στο γεγονός πως ο Παντσέρι, αλλά και ο σύντροφος της Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι -που αποφυλακίστηκε- έχουν ομολογήσει την ενοχή τους για το σκάνδαλο Qatargate ενώ η ίδια επιμένει στην αθωότητά της, παρότι πιάστηκε με πακτωλό χρημάτων.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.