Το έδωσε: Αυτός είναι ο λόγος που αφέθηκε ελεύθερος ο σύντροφος της Εύας Καϊλή

Δικηγόρος του διαβόλου: Με αυτή την κίνηση ματ βγάζει την Καϊλή απ’ τη φυλακή

Πώς αντάλλαξε την ελευθερία του

Μόνο ευοίωνο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το σκηνικό για την Εύα Καϊλή σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο αποφυλάκισής της από τη φυλακή του Χάρεν όπου κρατείται κατηγορούμενη για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο Qatargate.

Στις 3 Μαρτίου αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για τον εάν θα αποφυλακιστεί με βραχιολάκι ή θα παραμείνει στη φυλακή για άλλους δύο μήνες, όμως όλα δείχνουν ότι πολύ δύσκολα θα καταφέρει να βγει.


Την ίδια στιγμή, εκτός φυλακής βρίσκεται με «βραχιολάκι» ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, σύντροφος της Εύας Καϊλή. Απελευθερώνοντας τον Τζόρτζι, εκ των πραγμάτων ο κλοιός πίεσης σφίγγει ακόμη περισσότερο γύρω από την Εύα Καϊλή, ενώ εξουδετερώνεται σε μεγάλο βαθμό η επίμονη διαμαρτυρία για την παράταση της κράτησής της παρά το γεγονός ότι είναι μητέρα ενός παιδιού μόλις δύο ετών. Το κοριτσάκι τώρα θα έχει τη φροντίδα του πατέρα του. Και, μολονότι ο δεσμός με τη μητέρα δεν μπορεί να υποκατασταθεί, στην παρούσα φάση, ο Τζόρτζι θα έχει την ευκαιρία να αναπληρώσει την Καϊλή όσο γίνεται περισσότερο.

Γιατί αφέθηκε ελεύθερος ο Φραντσέσκο Τζόρτζι

Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι φαίνεται πως έχει ανταλλάξει την ελευθερία του, αφ’ ενός με την ομολογία της συνενοχής του για το σκάνδαλο Qatargate, αφ’ ετέρου προσφέροντας βοήθεια στις βελγικές αρχές για την περαιτέρω εξιχνίαση της υπόθεση.

Σύμφωνα με έγγραφα που περιήλθαν εις γνώσιν των εφημερίδων Le Soir (βελγική) και La Repubblica (ιταλική), ο Φραντσέσκο Τζόρτζι παραδέχτηκε πως υπήρξε μέλος μιας «οργάνωσης», την οποίαν χρησιμοποίησε το Κατάρ για να διαφθείρει και να καταστήσει μαριονέτες του ορισμένους Ευρωβουλευτές.

Επίσης, ο Τζόρτζι αποπειράθηκε να καλύψει την Καϊλή, υποδεικνύοντας σαν εγκέφαλο της συμμορίας τον Ιταλό ευρωβουλευτή Αντρέα Κοτζολίνο, καθώς και τον Βέλγο συνάδελφο του προηγούμενου, τον Μαρκ Ταραμπέλα, ο οποίος έχει συλληφθεί και κρατείται. Για τον Ταραμπέλα, ο Τζόρτζι αποκάλυψε ότι έχει δωροδοκηθεί. Με χρήματα που μεταβιβάστηκαν σε αυτόν από την ομάδα που είχε δημιουργήσει ο «εγκέφαλος» της επιχείρησης διαφθοράς, ο Αντόνιο Παντσέρι.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.