Νέο πρωτόκολλο: Τα 2 νέα μέτρα στα σχολεία από 13/9

σχολεία

Τι αλλάζει στον τρόπο που θα αντιμετωπίζονται τα κρούσματα.

Αλλάζουν τα πρωτόκολλα για τον κοωνοϊό τη νέα σχολική χρονιά προκειμένου να αποφευχθεί το κλείσιμο των τάξεων λόγω κρουσμάτων. «Δε νοείται να διακόπτεται η δια ζώσης εκπαίδευση. Γι’ αυτό τον λόγο τα πρωτόκολλα θα αλλάξουν από τη νέα σχολική χρονιά», σημείωσε η Νίκη Κεραμέως.

Οι ανακοινώσεις για το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία στις 13 Σεπτεμβρίου θα γίνουν τις επόμενες ημέρες, αφού εισηγηθεί η Επιτροπή των Ειδικών τις λεπτομέρειες. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, η Νίκη Κεραμέως αποκάλυψε πως «πάμε σε αυξημένο testing και περισσότερα εργαστηριακά τεστ και μάσκα παντού, πλην της γυμναστικής», αποκαλύπτοντας ουσιαστικά δύο νέα μέτρα για την σχολική χρονιά που ξεκινά στις 13 Σεπτεμβρίου.

Απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, όπως τόνισε, είναι να λειτουργήσουν δια ζώσης όλες οι εκπαιδευτικές δομές. Όσον αφορά τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, η κυρία Κεραμέως είπε πως έχει εμβολιαστεί περίπου το 80% των εκπαιδευτικών. Αν προστεθεί και ένα ποσοστό 10%, που έχει νοσήσει, τότε «απομένει ένα 10% που δεν έχει εμβολιαστεί».

Τμήματα

Η φετινή σχολική χρονιά θα διαφέρει από την προηγούμενη ως προς την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, καθώς τα σχολεία δε θα κλείνουν όταν θα υπάρχουν κρούσματα. Η αρμόδια επιτροπή εξετάζει τα σχολεία να μην κλείνουν όταν εντοπίζονται πάνω από τρία κρούσματα, όπως γινόταν πέρυσι. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star, θα ιχνηλατούνται οι κοντινές επαφές των μαθητών που θα νοσήσουν και θα μένουν στο σπίτι σε καραντίνα. Έτσι δε θα μπαίνει εύκολα λουκέτο στην τάξη ή και ολόκληρο το σχολείο.

Ωστόσο, υπάρχουν και σκέψεις για σενάριο Β’. Αν υπάρξει θετικό κρούσμα σε ένα τμήμα, να υποβάλλονται σε τεστ όλοι οι μαθητές του τμήματος. Το κλείσιμο του τμήματος θα αποφασίζεται μόνο στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι είναι θετικοί στον κορωνοϊό τουλάχιστον μισοί από τους μαθητές.