Ρουκετιές ανασχηματισμού: Οι 2 αλλαγές υπουργών απ’ τον Κυριάκο που βάζουν φωτιά στη Νέα Δημοκρατία

Προ των πυλών είναι ο ανασχηματισμός και ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο αλλαγών στις ηγεσίες κρίσιμων υπουργείων.
Πληρώνει το μάρμαρο: Αυτόν τον πρωτοκλασάτο υπουργό αλλάζει ο Κυριάκος μετά την αποτυχία με τις φωτιές

Προ των πυλών είναι ο ανασχηματισμός και ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο αλλαγών στις ηγεσίες κρίσιμων υπουργείων. Οι αλλαγές θα πρέπει να ανακοινωθούν μέχρι αύριο ή εναλλακτικά το πρωί της Πέμπτης αλλιώς θα πάνε για το επόμενο Σαββατοκύριακο, αφού το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο.

Ανοιχτό παραμένει το ερώτημα εάν ο ανασχηματισμός θα φέρει αλλαγές στην ηγεσία των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης ή εάν ο πρωθυπουργός θα εκτιμήσει ότι το μοντέλο που εφαρμόζει, δηλαδή του στενού ελέγχου των δύο κρίσιμων αυτών υπουργείων δια των αναπληρωτών υπουργών, είναι ικανοποιητικό και δεν θελήσει να μετακινήσει το Χρήστο Σταϊκούρα και τον Άδωνι Γεωργιάδη. Έαν πάντως μετακινηθεί ο κ. Σταϊκούρας αντικαταστάτης του αναμένεται να είναι ο κ. Σκυλλακάκης.

Οι συγκεκριμένες αλλαγές θα προκαλέσουν κατά πάσα πιθανότητα… γκρίνια, ιδιαιτέρως στους κόλπους της ΝΔ. Υπενθυμίζεται ότι ένα παλιότερο σενάριο ήθελε τον κ. Γεωργιάδη να αναλαμβάνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αξίωμα εντυπωσιακό, αλλά χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες. Μένει να ανακοινωθούν οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα προκειμένου να διαπιστώσουμε αν υπάρξουν… γκρίνιες.

Ανασχηματισμός: Οι αλλαγές

Η βαριά κριτική που ασκήθηκε στο πρόσωπο της Νίκης Κεραμέως φαίνεται ότι θα έχει σαν αποτέλεσμα την αποχώρησή της από το υπουργείο Παιδείας και την τοποθέτησή της στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ένας ακόμη υπουργός που θα αποχωρήσει από ότι φαίνεται είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδη. Το πιθανότερο όνομα που ακούγεται για αυτή τη νευραλγική θέση είναι ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

Στο υπουργείο Υγείας τώρα, φαίνεται ότι ο Βασίλης Κικίλιας θα αποχωρήσει και πιθανόν να πάει στο υπουργείο Ναυτιλίας. Στη θέση του μάλλον θα τοποθετηθεί ο ο κ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος όπως όλα δείχνουν επανέρχεται στην κυβέρνηση.

Αλλαγές αναμένονται και στα υπουργείο Πολιτισμού, αφού πιθανόν να αποχωρήσει η νυν υπουργός, Λίνα Μενδώνη. Στη θέση της δεν αποκλειεται να δούμε τον πρώην υπουργό, Θεόδωρο Ρουσόπουλο, ο οποίος βέβαια είναι πιθανός υποψήφιος και για τη θέση της Νίκης Κεραμέως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ