Η απόφαση- ρίσκο του Τσίπρα: «Νέο κόμμα μετά τη διαγραφή του Πολάκη»

Αγριος, τελικά, ο «εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ…

O φόβος του Τσίπρα.

Ο πρώην υπουργός Παύλος Πολάκης παραμένει ένας από τους δέκα βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί. Μάλιστα είναι από αυτούς που έχουν δηλώσει ότι η άρνηση αυτή είναι λόγω επιλογής και όχι λόγω ανάγκης, όπως πχ παραδείγματα άλλων πολιτικών που δεν μπορούν να εμβολιαστούν λόγω ιστορικού θρομβοεβολών.

Η στάση του αυτή αποτελεί ένα «αγκάθι» στη δημόσια εικόνα του κόμματος δυσκολεύοντας ακόμα και τη θέση του προέδρου Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα πρόσφατα, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης ο πρώην υπουργός υγείας βρέθηκε στη συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και ο Βηματοδότης είχε τα παρασκήνια της παρουσίας του Κρητικού πολιτικού.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της παραπολιτικής στήλης, ο Σφακιανός παρουσιάστηκε χαλαρός και άνετος ότι δε θα διαγραφεί, ενώ δήλωσε στα κομματικά στελέχη ότι δεν είναι αντίθετος στον εμβολιασμό, παρόλα αυτά εξέφρασε τις ενστάσεις του για την υποχρεωτικότητά του.

Η απόφαση- ρίσκο του Τσίπρα: «Νέο κόμμα μετά τη διαγραφή του Πολάκη»
QUIZY Εάν έχεις γνώσεις κέρδισες: Θα κάνεις το 10/10 στο απλό κουίζ που ο νικητής παίρνει ένα απίθανο smartphone alcatel;

Η φράση «Παύλο μας δυσκολεύεις», ακούστηκε σύμφωνα με τη στήλη, όμως δεν υπήρξε μεγαλύτερη πίεση από την ηγεσία. Υπήρξε όμως η απόφαση του προέδρου, Αλέξη Τσίπρα, παρουσία του αρμόδιου εκπροσώπου του κόμματος, Ανδρέα Ξανθού, να εκδοθεί ανακοίνωση υπέρ του εμβολιασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η στήλη του Βήματος, υπάρχουν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που πιστεύουν ότι τα χέρια του Αλέξη Τσίπρα είναι δεμένα, όσον αφορά μία πιθανή διαγραφή του Παύλου Πολάκη. Τα στελέχη αυτά πιστεύουν ότι ο Κρητικός πολιτικός σε ενδεχόμενη απομάκρυνση από το κόμμα θα ιδρύσει νέο δικό του πολιτικό σχηματισμό.

Οι ίδιοι πιστεύουν ότι η δυναμικότητα του νέου κόμματος υπό την ηγεσία του πρώην υπουργού θα μπορούσε να φτάσει το 3-5%. Να μπει, δηλαδή, στην επόμενη Βουλή ως αυτοδύναμο κόμμα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.