Ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός: Αυτή είναι η αλλαγή- βόμβα που αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Και θα συζητηθεί
Οι τηλεοπτικές εμφανίσεις υπουργών «πονοκεφαλιάζουν» τον Μητσοτάκη

Θέμα ημερών, αν όχι ωρών είναι η ανακοίνωση του ανασχηματισμού. Ο πρωθυπουργός έχει πάρει τις αποφάσεις του οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα που έρχεται. Όπως σας είχε ενημερώσει εγκαίρως το instanews.gr ο ανασχηματισμός θα είναι δομικός και θα συζητηθεί.

Εκτός από τα πρωτοκλασάτα ονόματα που θα εγκαταλείψουν το σημερινό χαρτοφυλάκιο τους (Κικίλιας, Γεωργιάδης, Κεραμέως, Σταϊκούρας) η μεγαλύτερη αλλαγή θα γίνει στα πρόσωπα που διαχειρίστηκαν το θέμα των πρόσφατων πυρκαγιών. Άλλωστε το μήνυμα του κόσμου όπως εκφράστηκε μέσα από τη δημοσκόπηση της GPO ήταν σαφές.

Αποδίδονται ευθύνες στους αρμόδιους υπουργούς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, με το 54,7% να ζητεί την απομάκρυνση Χρυσοχοΐδη, το 42,8% του κ. Χαρδαλιά και το 48,9% του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος. Με βάση το πολιτικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί το 49,4% των πολιτών προτρέπει των Πρωθυπουργό να προχωρήσει αμέσως σε κυβερνητικό ανασχηματισμό.

Και αυτό κάνει ο πρωθυπουργός. Εκτός από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που θεωρείται τελειωμένος ερωτηματικό παραμένει η απόφαση για τον Νίκο Χαρδαλιά. Ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας χαίρει της εκτίμησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και το πιο πιθανό σενάριο τον θέλει να παραμένει στη θέση του. Δεν αποκλείεται όμως και η μετακίνηση του σε άλλο πόστο, με λιγότερο άγχος και στρες που δεν θα τον φθείρει τόσο.

Οι αλλαγές του πρωθυπουργού όμως δεν σταματούν εδώ. Καρατομήσεις αναμένονται και σε όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη της πυροσβεστικής που απέτυχαν στον συντονισμό και την κατάσβεση των πυρκαγιών στην Εύβοια και στις άλλες περιοχές, ενώ υπάρχει η σκέψη για τη δημιουργία ανεξάρτητου υπουργείου κλιματικής αλλαγής και διαχείρισης φυσικών καταστροφών. Με αυτόν τον τρόπο ο πρωθυπουργός θέλει να στείλει το μήνυμα στους πολίτες ότι αφουγκράζεται τη δυσαρέσκειά τους και θα κάνει όσες αλλαγές χρειαστούν για να μην επαναληφθούν τα λάθη του φετινού καλοκαιριού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ