«Έμπλεξε» ο Αλέξης Τσίπρας…

«Έμπλεξε» ο Αλέξης Τσίπρας...

Μετά την δημοσκόπηση της GPO.

Αν διαβάζετε συστηματικά instanews γνωρίζατε εδώ και περισσότερες από δύο εβδομάδες το τι θα «δείξει» η πανελλαδικής εμβέλειας δημοσκόπηση που έκανε η GPO για λογαριασμό των Νέων, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που τσάκισαν τη χώρα το φετινό καλοκαίρι.

Από τις 9 Αυγούστου σας είχαμε ενημερώσει πως η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζει πτώση, όμως όχι στο βαθμό που θα περίμενε κανείς (της τάξεως των 3 μονάδων λέγαμε τότε), την στιγμή που αναφέραμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να κεφαλαιοποιήσει το αρνητικό κλίμα εις βάρος της κυβέρνησης μετά το θέμα των πολλαπλών εστιών φωτιάς.

Αυτό «αποτυπώθηκε» και… επισήμως όταν έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα της GPO: η ΝΔ παραμένει πρώτο κόμμα με 34,5 (έναντι 36,5 που ήταν τον Ιούνιο), με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 24,4 (έναντι 24,1)- μια καθαρή διαφορά της τάξης των 10 μονάδων, δηλαδή.

«Έμπλεξε» ο Αλέξης Τσίπρας...
QUIZY Εάν έχεις γνώσεις κέρδισες: Θα κάνεις το 10/10 στο απλό κουίζ που ο νικητής παίρνει ένα απίθανο smartphone alcatel;

«Έμπλεξε» ο Αλέξης Τσίπρας...

Το μεγάλο ζητούμενο τώρα είναι το τι προτίθεται να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είδε τα νούμερα του κόμματός του ν’ ανεβαίνουν και ακόμα κι αν δεχθούμε πως υπάρχει μια απόκλιση της τάξης των 2-3 μονάδων μεταξύ γκάλοπ και πραγματικότητας, το νόημα δεν αλλάζει: ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αρκετά πίσω.

Η σοβαρή στάση που κράτησε στις κρίσεις της τελευταίας διετίας (κορωνοϊός, ελληνοτουρκικά, πυρκαγιές) ο πρώην πρωθυπουργός μπορεί να εκτιμήθηκε από τους ουδέτερους και τους… λογικούς, όμως είναι σαφές πως δε βοηθούν στο κλίμα πόλωσης και τον κάνουν να μην μπορεί ν’ ανεβάσει τα ποσοστά του.

Επομένως, είναι δεδομένο πως ο Τσίπρας θ’ ακολουθήσει τον… μονόδρομο: θ’ ανεβάσει τους τόνους από εδώ και πέρα προκειμένου να μπορέσει να αντιστρέψει το κλίμα, μια και οι επόμενες εθνικές εκλογές δεν είναι και τόσο μακριά.

Τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ καλείται να βγάλει εκλογικό λαγό από το καπέλο.

Θα τα καταφέρει όμως;

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.