Ουκρανία: Αυτός είναι ο μέσος όρος ζωής ενός στρατιώτη στο μέτωπο

Μυρίζει μπαρούτι: Μπλόκο από την Ουκρανία στην είσοδο στη χώρα σε κάθε Ρώσο ηλικίας 16 έως 60 ετών

Συγκλονίζουν τα στοιχεία

«Τέσσερις ώρες». Τόσο είναι ο μέσος όρος ζωής ενός στρατιώτη στην πρώτη γραμμή του μετώπου στην πόλη Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία, λέει στο ABC News ο πρώην πεζοναύτης Τρόι Όφενμπεκερ.

Η κατάσταση στην πόλη, που έχει ζήσει μερικές από τις χειρότερες επιθέσεις της Ρωσίας από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος πριν έναν χρόνο ακριβώς, είναι χαοτική.

Γι’ αυτό και μεταξύ τους την αποκαλούν «μηχανή του κιμά». «Είναι πραγματικά πολύ άσχημα στο έδαφος», λέει ο ίδιος στο αμερικανικό δίκτυο, «οι απώλειες είναι τεράστιες», συνεχίζει.

Η πιο μακροχρόνια μάχη

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μάχη για την πόλη, η οποία είχε προπολεμικό πληθυσμό περίπου 73.000 ανθρώπων, είναι η πιο μακροχρόνια του πολέμου.

Το Μπαχμούτ υπήρξε σημαντικός στόχος για τις ρωσικές επιθετικές δυνάμεις, οι οποίες περιλαμβάνουν τόσο τον τακτικό στρατό της όσο και την περιβόητη Ομάδα Βάγκνερ, μια οργάνωση μισθοφόρων που συνδέεται με το Κρεμλίνο.

Η Ρωσία υφίσταται «αυξανόμενη πολιτική πίεση» για να διεκδικήσει κάποιες νίκες καθώς συμπληρώθηκε ένα έτος από την εισβολή, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας.

«Ερείπια παντού»

Το Μπαχμούτ, το οποίο βρίσκεται στην κατεχόμενη περιοχή του Ντόνετσκ της Ουκρανίας, πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου.

Στα τέλη του περασμένου έτους, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι είχε μετατραπεί σε «καμένα ερείπια».

Παρά την πολύμηνη προσπάθεια των ρωσικών δυνάμεων να περικυκλώσουν την πόλη, τα ουκρανικά στρατεύματα παρείχαν μια σκληρή άμυνα που εμπόδισε τους Ρώσους να την καταλάβουν.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών η Ρωσία έχει χάσει περίπου 180.000 στρατιώτες και η Ουκρανία 140.000 στρατιώτες και άμαχους πολίτες.

Σύμφωνα με τον Όφενμπεκερ, η τρίτη φάση του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, που οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα είναι και η πιο άγρια, βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.