Μπισμπίκης – Βανδή: Το σχόλιο – μαχαιριά της Έλενας Ακρίτα που έγινε viral

Μπισμπίκης - Βανδή: Το σχόλιο - μαχαιριά της Έλενας Ακρίτα που έγινε viral

Η μόνη τοποθέτηση που αξίζει να διαβάσεις για το θέμα

Παροξυσμό στους θαμώνες του νυχτερινού κέντρου «Εναστρον» που εμφανίζεται η Δέσποινα Βανδή προκάλεσε ο Βασίλης Μπισμπίκης, ο οποίος ανέβηκε στην πίστα την ώρα που η αγαπημένη του ερμήνευε το «Ενα τσιγάρο διαδρομή» και χόρεψε ζεϊμπέκικο, ενώ στη συνέχεια της έδωσε ένα παθιασμένο φιλί.

Ο χορός του και το φιλί τους έγιναν viral και τα σχόλια, αρνητικά και θετικά, έπεσαν «βροχή». Αρκετοί ήταν εκείνοι που κατέκριναν τη συμπεριφορά του ζευγαριού και η Ελενα Ακρίτα μέσα από το podcast της έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.


«Θα ήθελα μόνο να πω πως αυτό το “Δεν με νοιάζει αν είναι ερωτευμένοι αρκεί να το κάνουν σπίτι τους”, μοιάζει επικίνδυνα με τη φράση “Δεν με νοιάζει αν είναι γκέι αρκεί να το κάνουν σπίτι τους”. Είναι εξίσου ρατσιστική με την προηγούμενη», επεσήμανε αρχικά η Έλενα Ακρίτα επισημαίνοντας την υποκρισία που υπάρχει σε αυτό το “δεν με νοιάζει, αλλά…” απ’ όποια φράση κι αν ακολουθείτε. Με το που μπαίνει το αλλά, σε νοιάζει. Με το που σε νοιάζει, η ελευθερία γίνεται πλασματική. Στα δικά σου μάτια, αυτή η ελευθερία είναι από αχρείαστη έως απολύτως προκλητική. Σε αυτό το “είναι ελεύθεροι να κάνουν ό,τι θέλουν”, όταν στην πραγματικότητα δεν είναι ελεύθεροι να κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να γεννούν σε κάποιους την ανάγκη να το αφορίζουν, να το καταδικάζουν και να το ειρωνεύονται. Όταν αυτό που θέλουν περιορίζεται από διάφορες διακρίσεις σε βάρος τους. Ο έρωτας της Δέσποινας Βανδή και του Βασίλη Μπισμπίκη δείχνει να πηγαίνει κόντρα στον ηλικιακό ρατσισμό, στη χοντροφοβία, σε κάθε λογής ανισότητα, απλά και μόνο επειδή υπάρχει και εκφράζεται δημόσια» είπε η Ελενα Ακρίτα.

Η χοντροφοβία

«Το να σχολιάζεις εάν κάποιος που χορεύει ζεϊμπέκικο σε έναν δημόσιο χώρο έχει περισσότερα κιλά από όσα εσύ κρίνεις ότι πρέπει να έχει, νομίζω ότι είναι γελοίο. Νομίζω ότι τη χοντροφοβία αυτή που υπάρχει καλό είναι να τη μαζεύαμε λίγακι», επεσήμανε έπειτα η Έλενα Ακρίτα, αναφερόμενη στα κακεντρεχή σχόλια που έγιναν για την εμφάνιση του Βασίλη Μπισμπίκη.

Το δικαίωμα όλων στον έρωτα

«Όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα στον έρωτα. “Μα δεν ντρέπονται να ξεφτιλιστούν άνθρωποι της μέσης ηλικίας” λέει. Γιατί οι άνθρωποι της μέσης ηλικίας δεν έχουν δικαίωμα στον έρωτα; Οι άνθρωποι της μέσης ηλικίας δεν έχουν δικαίωμα να περπατήσουν χέρι- χέρι στον δρόμο, να αγκαλιαστούν, να φιληθούνε; Ο άντρας μου κι εγώ, που είμαστε πολύ μεγαλύτεροί τους βεβαίως, περπατάμε αγκαλιά ακόμα στον δρόμο. Κοιταζόμαστε ακόμα στον δρόμο. Μου κρατά πάντα το χέρι στον δρόμο. Έτσι το κάνουμε. Έτσι μας αρέσει», σημείωσε στη συνέχεια η Έλενα Ακρίτα.

«Πείτε μας ποιοι έχουν το δικαίωμα να φιλιούνται στον δρόμο και ποιοι όχι»

«Πείτε μας ποιοι έχουν το δικαίωμα να φιλιούνται στον δρόμο και ποιοι όχι. Πείτε μας πόσα κιλά πρέπει να είναι ένας άνθρωπος για να σηκωθεί να χορεύει. Κάντε μας μία λίστα για το ποιους χορούς μπορεί να χορεύει. Και βεβαίως όλοι εμείς, οι άνθρωποι που είμαστε μίας μεγαλύτερης ηλικίας, οι άνθρωποι που έχουμε περισσότερα κιλά, οι άνθρωποι που έχουμε μία ιδιαιτερότητα φυσιογνωμική ή οτιδήποτε άλλο, θα συμμορφωθούμε προς τας υποδείξεις, όπως έλεγε και το παλιό τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη», σχολίασε έπειτα η δημοσιογράφος και συγγραφέας.

«Δώστε μας λίστα, πείτε μας τι να κάνουμε και κυρίως τι να μην κάνουμε και εμείς θα υπακούσουμε ταπεινά», έκλεισε την τοποθέτησή της με φανερά ειρωνική διάθεση η Έλενα Ακρίτα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.